Η έναρξη της εφαρμογής του Obamacare αμαυρώνεται από προβλήματα που ακολουθούν το ένα το άλλο: Με έναν χρόνο καθυστέρηση θα μπορούν μικρές επιχειρήσεις να αγοράζουν στο διαδίκτυο πακέτα ασφάλισης, όπως ανακοινώθηκε, επεκτείνοντας την καθυστέρηση για έναν χρόνο.

Η αναβολή έρχεται ενώ πλησιάζει η προθεσμία του Σαββάτου, οπότε και η αμερικανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να έχει εξαφανίσει τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Obamacare για τους ασφαλισμένους.

Η διαδικτυακή εγγραφή μικρών επιχειρήσεων είχε ήδη πάρει μία αναβολή, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Τώρα, η αναβολή γίνεται για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι οι εργασίες για την διαδικτυακή υπηρεσία έπρεπε να επικεντρωθούν στις βασικές του λειτουργίες για μεμονωμένους ασφαλισμένους, πριν η υπηρεσία επεκταθεί και στις μικρές επιχειρήσεις.

Tα απανωτά προβλήματα στο σύστημα από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν αμαυρώσει τη φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην περίθαλψη και έχουν θέσει τον Μπαράκ Ομπάμα στο επίκεντρο επικρίσεων.

Στα μέσα Νοεμβρίου, ο αμερικανός πρόεδρος είχε αναγκαστεί να αναλάβει τις ευθύνες του σε συνέντευξη τύπου που μετατράπηκε σε μία διαρκή ανακεφαλαίωση των προβλημάτων που ξεπηδούν από παντού. «Τα χαστούκια που δεχόμαστε είναι δικαιολογημένα» είχε πει.