ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τη σαλάτα

300 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκοµµένο

200 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκοµµένο

60 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια

60 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια

80 γρ. πράσινο µήλο, σε µπαστουνάκια

100 γρ. καρότο, σε µπαστουνάκια

2 κ.σ. µαϊντανό, τα φύλλα

Για τη βινεγκρέτ

30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο

10 γρ. µουστάρδα Dijon

15 γρ. µουστάρδα µε κόκκους

20 γρ. µέλι

90 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 ml ηλιέλαιο

25 ml νερό

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα βάζουµε σε µια σαλατιέρα.

Τοποθετούµε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του µπλέντερ. Αρχίζουµε να τα χτυπάµε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούµε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουµε µε νερό. Αλατίζουµε ανάλογα µε την προτίµησή µας.

Περιχύνουµε τη σαλάτα µε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουµε προσεκτικά.