Σε δάση, βουνοπλαγιές των Άλπεων και ακόμη και προστατευμένες περιοχές ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση ότι πρόκειται να τοποθετήσει 60.000 νέες ανεμογεννήτριες προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων, την κατακόρυφη αύξηση των τιμών και αντιφάσκωντας παράλληλα με τα σχέδια της Γερμανίας να εξαλείψει την χρήση πυρηνικής ενέργειας τα προσεχή χρόνια.
Άνεμοι αλλαγής πνέουν στην Γερμανία και μάλιστα δυνατά. Μετά την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και την γρήγορη απόφαση της Γερμανίας να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια και να αγκαλιάσει νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας αντέδρασαν μάλλον με υπερβάλλοντα ζήλο. Το νοτιο-ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδιάζει να αφιερώσει το 20% των εδαφών του σε πάρκα αιολικής ενέργειας. Το δυτικό κρατίδιο του Ρήνου Παλατινάτου σκοπεύει να διπλασιάσει το ποσοστό αιολικής ενέργειας που παράγει τώρα. Ο γείτονάς του προς τα βόρεια, το κρατίδιο του Βόρειο Ρήνου-Βεστφαλίας σκοπεύει να επιτύχει αύξηση μεγαλύτερη του 300%.
Τεράστιες ανεμογεννήτριες ξεπηδούν στο βουκολικό γερμανικό τοπίο, δημιουργώντας θόρυβο και χαλώντας το τοπίο για πολλούς κατο΄8ικους των περιοχών όπου βρίσκονται. Παρόλα αυτά η Γερμανία στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής της σε αιολική ενέργεια από 31.000 σε 45.000 Megawatt εντός της επόμενης επταετίας. Ως τα μέσα του αιώνα σκοπεύει να παράγει 85.000 Megawatt αιολικής ενέργειας.
Το θέμα όμως είναι πόσα δάση πρέπει να θυσιαστούν πόσοι ορίζοντες να αμαυρωθούν με ανεμογεννήτριες για να επιτευχθούν οι γερμανικοί στόχοι. Εξάλλου σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία οι ανεμογεννήτριες δεν είναι υποχρεωτικό να τοποθετηθούν πολύ μακριά από κατοικίες. Μάλιστα στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ ανεμογεννήτριας και κατοικιών είναι 500 μέτρα, ενώ στη Σαξονία το όριο είναι μόλις 300 μέτρα.