Την Πέμπτη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τις δηλώσεις Βορίδη, τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις Βορίδη

«Προφανώς τον Βορίδη τον πήρανε για ένα συγκεκριμένο άνοιγμα, που ήταν προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο ή την αριστερά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είτε συμπαθητικός είτε αντιπαθητικός, το πρώτο του αριστερό άνοιγμα το έκανε στα 40 του όταν πήγε από το Ελληνικό Μέτωπο που ήταν άκρα άκρα δεξιά στον ΛΑΟΣ που ήταν απλώς ακροδεξιά. Είναι σταμπαρισμένος ο Βορίδης και οι τελευταίες δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ένα κλείσιμο του ματιού προς τη δεξιά.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η Αριστερά είναι να απαντήσει σ’ αυτή τη δαιμονοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου με αντίστοιχη αγιογραφία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει κάνει και μεγάλα λάθη… Το έχει πει και ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη γυναίκα του. Λοιπόν, ο Παπανδρέου έκανε λάθη, αλλά δεν κατέστρεψε την Ελλάδα ή κατεδάφισε την υπέροχη προηγούμενη Ελλάδα. Αντίθετα, έβαλε στην ατζέντα πράγματα που δεν υπήρχαν, όπως το κοινωνικό κράτος. Πράγματα που δεν είναι δημοφιλή ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.»

Για την υπόθεση Καμμένου

«Από τη στιγμή που στέκει, βεβαίως πρέπει να δώσει λόγο ο Καμμένος, όπως θα έπρεπε να δώσω εγώ, ο Τσίπρας, η Παπαρήγα, ο Κουτσούμπας ή ο Σαμαράς ή οποιοδήποτε πρόσωπο που έκανε κάτι τόσο οφθαλμοφανώς παράνομο.»

Για τη στάση της Ν.Δ.

«Κλείνει το μάτι εδώ και πάρα πολύ καιρό στην ακροδεξιά. Είτε με τις δηλώσεις Βορίδη ή Πολύδωρα ή όποιες άλλες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποια είναι η θέση αυτών των παιδιών στην Ελλάδα.»

Για τις μελλοντικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ – αυτή που θα υπάρχει τότε – είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της Ν.Δ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ.»