ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

4 αβγά, βρασµένα και καθαρισµένα

1 κ.σ. πάστα πράσινης ελιάς

1 µέτρια ντοµάτα, ξεφλουδισµένη, σε κυβάκια

50 γρ. φέτα, χονδροτριµµένη

µικρή πιπεριά κέρατο, σε κυβάκια

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1½ µεγάλο κριθαρένιο παξιµάδι

2 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου (προαιρετικά, για το γαρνίρισµα)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ

2 µικρά αγγούρια

1 κ.σ. µηλόξιδο

2 φύλλα φρέσκου δυόσµου

4 σταγόνες ούζου

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε στη µέση τα αβγά και αφαιρούµε τους κρόκους, κρατώντας στην άκρη τα ασπράδια. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουµε µε ένα κουτάλι τους κρόκους µε την πάστα ελιάς, την ντοµάτα, τη φέτα, την πιπεριά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και φτιάχνουµε ένα µείγµα, µέσα στο οποίο είναι ευδιάκριτα τα υλικά. Πλάθουµε µπαλίτσες τις οποίες τοποθετούµε µέσα στα ασπράδια και κλείνουµε προσεκτικά.

Καθαρίζουµε τα αγγουράκια, αφαιρούµε τα σπόρια και τα χτυπάµε µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά της σος στο multi.

Στρώνουµε τη σος αγγουριού σε όλη την επιφάνεια ενός µεγάλου πιάτου. Σπάµε µε τα χέρια τον ντάκο σε µεγάλα κοµµάτια και τα τοποθετούµε ακανόνιστα επάνω στη σος. Ανάµεσά τους βάζουµε τα γεµιστά αβγά. Ραντίζουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προαιρετικά, γαρνίρουµε µε 2 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου.

TIP

Παντρέψτε το μείγμα των κρόκων που θα περισσέψει με λίγη σος αγγουριού και αλείψτε το σε ψημένο ψωμί. Παντανόστιμο!