«Παρασκήνιο» φωτιά για την ΕΡΤ

Η άρνηση της κυρίας Έλλης Στάη να διαβάσει την «είδηση» για δεξίωση που διοργάνωνε η εφημερίδα «Παρασκήνιο» δημιούργησε ακόμα ένα «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ και τον διευθυντή ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης κ. Αιμ. Λιάτσου.

Η άρνηση της κυρίας Έλλης Στάη να διαβάσει την «είδηση» για δεξίωση που διοργάνωσε η εφημερίδα «Παρασκήνιο» δημιούργησε ακόμα ένα «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ και τον διευθυντή ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης κ. Αιμ. Λιάτσου. Επίσης έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο την υποβάθμιση που υφίσταται ο τομέας της ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Σε μία εποχή όπου συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα – από την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη, μέχρι την κρίση της Ευρωζώνης και τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της ΕΡΤ αποφασίζουν ότι αποτελεί μείζονος σημασίας είδηση μια δεξίωση που διοργανώνει μια εβδομαδιαία εφημερίδα , η πολιτική τοποθέτηση της οποίας συμβαίνει να συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική.

Η κυρία Στάη προσπάθησε να διασώσει ότι έχει απομείνει από τη «χαμένη τιμή» της δημόσιας ενημέρωσης και όπως κάθε σοβαρός δημοσιογράφος ορθά θεώρησε ότι η δεξίωση αυτή δεν αποτελεί είδηση και ότι το «ρεπορτάζ» δεν έχει θέση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο κ. Αιμ. Λιάτσος, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε για τη μετάδοση της «είδησης» και τελικά οι τηλεθεατές είδαν το «ρεπορτάζ» καταλήγοντας σε συμπεράσματα όχι και τόσο κολακευτικά για το επίπεδο της ενημέρωσης που προσφέρει η ΕΡΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk