Αύξηση κατά 5% του όγκου πωλήσεων του, σημείωσε όμιλος Χαλκόρ το 2012, ενώ παράλληλα εμφάνισε αύξηση ζημιών. Η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε τάσεις συρρίκνωσης στην Ευρώπη, με εξαίρεση τη Γερμανία, ενώ αντίθετα στις ΗΠΑ έδειξε σημάδια βελτίωσης, κάτι που ο όμιλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα αυξάνοντας την παρουσία του. Παράλληλα, η κατασκευαστική δραστηριότητα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ασθενική, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα σημειώθηκε περαιτέρω συρρίκνωση και βρισκόμαστε πια στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον σαράντα ετών.
Σε επίπεδο όγκων το 2012, δεν υπήρχαν αξιόλογες μεταβολές στο μίγμα των πωλήσεων. Έτσι, οι πωλήσεις καλωδίων αποτέλεσαν το 43% των συνολικών πωλήσεων, οι πωλήσεις σωλήνων το 24%, τα προϊόντα έλασης το 19%, οι λάμες χαλκού το 9% και οι ράβδοι ορείχαλκου το 5%. Μεταβολή όμως υπήρχε εντός των ομάδων προϊόντων, με αύξηση των βιομηχανικών προϊόντων σωλήνων αλλά και της έλασης χαλκού για βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς τα προϊόντα εγκαταστάσεων επηρεάστηκαν αρνητικά από τη συρρίκνωση του κατασκευαστικού τομέα στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε κατά το 2012 σε 1,259 δις. ευρώ εκατ. έναντι 1,249 δις. ευρώ το 2011 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 1%. Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη σημείωσαν πτώση κατά 29,7% και ανήλθαν στα 44,4 εκατ. ευρώ έναντι 63,2 εκατ. ευρώ το 2011. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2012 στα 34,3 εκατ. ευρώ έναντι 49,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά σημειώνοντας μείωση κατά 30,3%. Οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 26 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15,6 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα ήταν πτωτική στις βασικές Ευρωπαϊκές αγορές, ο όμιλος αύξησε τον όγκο πωλήσεων και κέρδισε μεγαλύτερα μερίδια αγοράς. Ειδικότερα, η αύξηση των πωλήσεων και η βελτίωση των περιθωρίων στους χαλκοσωλήνες για βιομηχανική χρήση (ψύξη, κλιματισμός και λοιπές βιομηχανικές εφαρμογές) και στη βιομηχανική έλαση και διέλαση (για ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εφαρμογές) μετρίασε τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης των αγορών όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται. Τέλος, η κερδοφορία επηρεάστηκε αρνητικά και από το υψηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος, ως απόρροια του αυξημένου δανεισμού, λόγω των επιπλέον αναγκών σε κεφάλαια κίνησης, καθώς και ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους χρηματοδότησης.