Οι Γερμανοί νεοναζί αναζωπυρώνουν την κόντρα ΠαΣοΚ – Χρυσής Αυγής

Στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, επανέρχεται το ΠαΣοΚ μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με Γερμανούς νεοναζί, φιλοξενούμενους της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή των Ελλήνων

Στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, επανέρχεται το ΠαΣοΚ μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με Γερμανούς νεοναζί, φιλοξενούμενους της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφέρεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, να ποζάρει με τον Ματίας Φίσερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Ο Ματίας Φίσερ, όπως σημειώνει ο κ. Μανιάτης, «είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης ‘Άρια Ελπίδα’».

«Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας» προσθέτει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ και συμπληρώνει:

«Οι πρωτοβουλίες που έχουμε ξεκινήσει συστηματικά από την 3η του Δεκέμβρη κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας και η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος εχθές, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, με την οποία ανακοίνωσε θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, κάθε ώρα που περνάει καθίστανται και πιο επείγουσες. Καλούμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνεργαστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε τη δράση ενός αντικοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στο κοινοβούλιο.

Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας έτσι ώστε να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και δεν συγχωρείται άγνοια της κοινωνικής δυναμικής » καταλήγει ο Γ.Μανιάτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk