Το δικαστήριο του Μιλάνου απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ανασταλεί η δίκη για την υπόθεση Ρούμπιγκέιτ, λόγωτης προεκλογικής περιόδου.

«Η προεκλογική περίοδος δεν σχετίζεται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα»
και κατά συνέπεια «δεν μπορεί να θεωρηθεί εύλογο κώλυμα και να οδηγήσει σε αναστολή της δίκης», η οποία «επιβάλλεται να συνεχισθεί», αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Στο μεταξύ, η 20χρονη πλέον Καρίμα ελ Μαχρούγκ (η γνωστή ως Ρούμπι), η οποία βρίσκεται στο δικαστήριο, κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού και ιταλού μεγιστάνα του Τύπου.

Νωρίτερα, η Ρούμπι είχε περάσει βιαστικά και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις μέσα από μία «θάλασσα» δημοσιογράφων που είχαν στηθεί έξω από το δικαστήριο στο Μιλάνο. Στις δύο προηγούμενες ακροάσεις δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήση από το δικαστήριο, λέγοντας πως βρισκόταν στο εξωτερικό.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη επί χρήμασι. Επιπλέον, κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας, επεμβαίνοντας από τον πρωθυπουργικό θώκο σε προβλήματα που είχε η Ρούμπι με την αστυνομία.

Ο Καβαλιέρε αρνείται τις κατηγορίες ενώ η ίδια η Μαχρούγκ λέει ότι δεν συνευρεύθη με τον Μπερλουσκόνι στα διαβόητα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα».