Λίγες ώρες μετά τη σπουδαία _ αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια ομάδα με δέκα καινούργια πρόσωπα στη σύνθεσή της, που είχε έναν μόλις επίσημο αγώνα στα πόδια της _ εμφάνιση, αλλά την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα (85-78) από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και μόλις επτά ημέρες πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (Δευτέρα 22/10), ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αρη, απόψε (15/10, 18.45, ΝΕΤ), στο Αλεξάνδρειο.

«Είναι η έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό από μόνο του κάνει τον αγώνα ιδιαίτερο. Γνωρίζουμε ότι ο Άρης έχει κάποια προβλήματα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ξένων παικτών, από την άλλη είναι μια ομάδα με δυνατή έδρα. Εμείς θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, να μην έχουμε μεγάλες αυξομειώσεις στα συναισθήματά μας, να είμαστε πιο »σκληροί» στο κομμάτι αυτό και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία (ελαφρύ διάστρεμμα) Γκαμπονέζο Στεφάν Λασμέ ευελπιστώντας να τον χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στην επικείμενη (Πέμπτη 18/10, 22.00) αναμέτρηση με την ιταλική Καντού στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία απέναντι στον Ολυμπιακό.

Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση του Χίλτον Αρμστρονγκ (0 π., 3 λ. σε 6’26») στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» της Μαδρίτης ενέτεινε τον προβληματισμό στο τεχνικό επιτελείο των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι περιμένουν τη βελτίωση του αμερικανού σέντερ, ώστε σε συνδυασμό με την προσθήκη του Λασμέ να ενισχύσουν τη «front line» και να προσφέρουν περισσότερες ανάσες στον «εξωπραγματικό» (23 π. με 9/9 δ., 5/7 β., 5 ρ., 1 λ. σε 18’49») απέναντι στη Ρεάλ Σοφοκλή Σχορτσανίτη, εν όψει του πρώτου εγχώριου ντέρμπι με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, ο βετεράνος Κώστας Τσαρτσαρής θα κληθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως συνέβη στη Μαδρίτη (10 π., 6 ρ., 2 ασ. σε 22’55»).

Η δύναμη του «Big Sofo» αποτελεί και τον βασικό πονοκέφαλο του προπονητή του Αρη κ. Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί (και) απέναντι στον ΠΑΟ χωρίς τους τρεις Αμερικανούς της ομάδας του εξαιτίας της απαγόρευσης της FIBA.

«Ο Παναθηναϊκός, όπως τον παρακολουθήσαμε στα φιλικά του παιχνίδια, αλλά και στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ, παραμένει πολύ ισχυρός. Eχει διατηρήσει τη δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια και για εμάς, ο μεγάλος προβληματισμός έγκειται κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου υπάρχει ο Σχορτσανίτης, τον οποίο για να αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε βοήθεια και από άλλους παίκτες. Παίζουμε στο Παλέ, παρουσία του κόσμου μας, που θα μας δώσει την έξτρα δύναμη για να ανταποκριθούμε σε αυτό το παιχνίδι», σχολίασε ο κόουτς του Αρη κ. Αλεξανδρής για να συμπληρώσει:

«Είμαστε στην έναρξη του πρωταθλήματος και η ομάδα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη, κυρίως λόγω του ότι δε θα έχουμε στις τάξεις μας τους τρεις Αμερικανούς που ήταν μαζί μας από την έναρξη της προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η διάθεση από όλους μας να προσπαθήσουμε, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αν είναι δυνατόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Καβάλα – Ηλυσιακός 66-68

Περιστέρι – Πανελευσινιακός 77-75

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Κολοσσός Ρόδου – ΑΓΟ Ρεθύμνου 82-80 (κ.α. 65-65, α’ παρ. 73-73)

ΚΑΟ Δράμας – Πανιώνιος 62-64

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 89-64

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Αρης – Παναθηναϊκός (Αλεξάνδρειο, 18.45, ΝΕΤ)

Ικαρος Καλλιθέας – Απόλλων Πάτρας (Γλυφάδα, 19.30)