Βαρσοβία, αποστολή
Την πίστη τους ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει στον προημιτελικό του Euro απέναντι στη Γερμανία εξέφρασαν ο Κώστας Κατσουράνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μάλιστα, ο Κατσουράνης ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφο για την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ απάντησε: «Σε λίγο βγάζουμε νέο πρωθυπουργό, όποιος θέλει να τον πάρει τηλέφωνο να τον ρωτήσει για τα σχετικά. Είναι πολιτική η ερώτηση. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικά. Είμαστε ποδοσφαιριστές, εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Θα παίξουμε για τη σημαία μας και για τους εαυτούς μας»

Για την πρόκριση στους «8» και τις δυσκολίες που υπάρχουν:
Σαλπιγγίδης:
«Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, δεν υπήρχαν εκπλήξεις από αυτούς που συνεχίζουν. Πέρασαν τα φαβορί και χαίρομαι που περάσαμε και εμείς»

Κατσουράνης: «Είμαστε περήφανοι που περάσαμε στους οκτώ καλύτερους. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς αυτή η επιτυχία».

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως ο «αποκλεισμός» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Στο δικό μας λεξιλόγιο τι υπάρχει;
Σαλπιγγίδης: «Έχουμε 22 ετοιμοπόλεμους μαχητές. Δεν μας απασχολεί τι λένε οι Γερμανοί. Το 2004 αποδείξαμε την αξία μας. Απο κει και πέρα έχουμε μόνο επιτυχίες. Μας απασχολεί πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Θα είναι αυτό το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής;

Σαλπιγγίδης: «Δεν νομίζω πως θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για εμάς. Δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ».

Κατσουράνης: «Έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας. Είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό θα κάνουμε και στο ματς με τη Γερμανία. Άλλη φιλοσοφία είχε ο Ρεχάγκελ και άλλη ο Σάντος. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε Έλληνες και έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά».

Πότε πιστέψατε οι διεθνείς στο παιχνίδι με τη Ρωσία πως θα προκρινόμασταν;

Σαλπιγγίδης:«Μπαίνοντας στο παιχνίδι δεν σκέφτεσαι να χάσεις. Ο αγώνας δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Το πιστεύαμε από την αρχή. Μετά τον αγώνα ανέβηκε η ψυχολογία μας και είναι φυσικό. Ήταν πολύ σημαντική γιατί μας έδωσε την πρόκριση».

Δείτε εδώ εικόνα από την προπόνηση της Εθνικής ομάδας και τις δηλώσεις των διεθνών.