Πρωτοβουλία Σαμαρά για την επανένωση της παράταξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά για την επανένωση της κεντροδεξιάς και δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να υπάρχουν εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ενισχύσει το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Αριστεράς, ετοιμάζεται να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά για την επανένωση της κεντροδεξιάς και δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να υπάρχουν εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ενισχύσει το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Αριστεράς, ετοιμάζεται να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους.

Το οδυνηρό αποτέλεσμα της Κυριακής για τη Ν.Δ. που κατέγραψε 18,85%, το ιστορικότερο χαμηλό ποσοστό στην ιστορία της, χάνοντας περίπου ένα εκατ. ψηφοφόρους από το 2009, δρομολογεί διεργασίες προς την κατεύθυνση της επανένωσης της παράταξης.

Σε αυτό το κλίμα και μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών θα συνεδριάσει την Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά ο οποίος και αναμένεται να τοποθετηθεί συνολικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την μετέπειτα πορεία του κόμματος.

Πολλά κορυφαία στελέχη θέτουν επιτακτικά το θέμα της επανένωσης της παράταξης και θεωρούν ότι εάν δεν υπάρξει επιστροφή στελεχών που δεν ανήκουν πλέον στη Ν.Δ. η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.

Γι’ αυτό και υποστήριζαν ότι ο κ. Σαμαράς όφειλε να απευθύνει προσκλητήριο προς όλους επί μίας φιλοευρωπαϊκής ατζέντας που θα διακρίνει τη Ν.Δ από την Αριστερά, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι κεντρικός πολιτικός παίκτης, σε μια χρονική στιγμή που το ΠαΣοΚ κατέρρευσε.
Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης κ. Στ. Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλάνε ακόμα -παρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατο να δεχθεί- και για την ανάγκη να υπάρξουν και «γέφυρες» προς τον πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» κ. Θ. Τζήμερο.
Ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε (μιλώντας στο Βήμα fm) την επιστροφή στη Ν.Δ. της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, μια πρόταση που ήδη προκαλεί συζητήσεις.
Ο πρώην υπουργός και επανεκλεγείς στη Β΄ Αθηνών προέτρεψε δημοσίως τον κ. Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ενισχύοντας το αίτημα που έθεσε από το βράδυ των εκλογών ο κ. Ν. Κακλαμάνης που έβαλε θέμα επανένωσης της παράταξης.
Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων που κέρδισε το εισιτήριο για τη Βουλή στην Α΄ Αθηνών προανήγγειλε ότι θα αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν συνθήκες επανένωσης της παράταξης, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πολυκερματισμένη σε μια εκλογική αναμέτρηση.
Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ., αρκεί να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη, που χθές προτίμησε να προαναγγείλει ότι, ενόψει νέων εκλογών, θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένα φιλελεύθερο μέτωπο με τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk