Οι μέλισσες στο… πλευρό των Μαοϊστών ανταρτών της Ινδίας

Τουλάχιστον 19 μέλη ινδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που μάχεται εναντίον Μαοϊστών ανταρτών στο ινδικό κρατίδιο του Τσατισγκάρ βρέθηκαν στο νοσοκομείο όταν δέχτηκαν αμείλικτη επίθεση από ένα σμήνος μελισσών

Τουλάχιστον 19 μέλη ινδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που μάχεται εναντίον Μαοϊστών ανταρτών στο ινδικό κρατίδιο του Τσατισγκάρ βρέθηκαν στο νοσοκομείο όταν δέχτηκαν αμείλικτη επίθεση από ένα σμήνος μελισσών.
Οι άτυχοι στρατιώτες καθάριζαν νάρκες από τα πυκνά δάση του Ναραγιανπούρ όταν οι μέλισσες τους περικύκλωσαν και άρχισαν τους τσιμπάνε κατά δεκάδες. Τέσσερις από τους στρατιώτες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση με σοβαρό οίδημα στα πρόσωπα και τα χέρια τους.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος για αυτό είναι ότι μια καταιγίδα που έπληξε την περιοχή την Κυριακή πρέπει να έριξε κάποιο δέντρο ή κλαδί πάνω στο οποίο είχαν την κυψέλη τους οι μέλισσες, ενώ οι παραστρατιωτικοί «χτένιζαν» την περιοχή για νάρκες.
Εκτιμάται ότι έντομα και ερπετά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τις δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύσσονται εναντίον των μαοϊστών ανταρτών στα κρατίδια του Τσατισγκάρ, του Τζαρχάντ και του Ορίσα, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς η μαλάρια και τα έντομα σκοτώνουν σχεδόν όσους στρατιώτες σκοτώνονται και από τους αντάρτες στη μάχη.
Οι μαοϊστές δρουν σε περισσότερα από το ένα τρίτο των 600 κρατιδίθων της Ινδίας και δηλώνουν ότι πολεμούν για τα δικαιώματα του αυτόχθονος πληθυσμού και των φτωχών τα υπαίθρου, τους οποίους υποστηρίζουν ότι η κεντρική κυβέρνηση αγνοεί επί δεκαετίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk