Σαμαράς: «Ισχυρή εντολή για να μην προκύψει αστάθεια»

Με ομιλία στην Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, για να δείξει ότι είναι κοντά στους ακρίτες και να στείλει το μήνυμα στους κατοίκους των αστικών κέντρων ότι στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ παραμένει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Με ομιλία στην Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, για να δείξει ότι είναι κοντά στους ακρίτες και να στείλει το μήνυμα στους κατοίκους των αστικών κέντρων ότι στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ παραμένει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

«Θα προχωρήσουμε σε άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο κ. Σαμαράς και δεσμεύθηκε εκ νέου ότι η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Ραγκούση γιατί «δεν σηκώνει η Ελλάδα γεγονότα σαν την Υπατεία».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα σενάρια συγκυβέρνησης λέγοντας: «Κάποιοι πιέζουν να ‘συγκυβερνήσουμε’ με το ΠαΣοΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια ‘συγκυβέρνηση’! Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠαΣοΚ, για να ‘πέσει στα μαλακά’.

Συμφέρει ακόμη τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα. Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν. Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον συμφέρει. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠαΣοΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι των αδυναμιών του ΠαΣοΚ».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν πολιτική σταθερότητα και να δώσουν εντολή να αλλάξουν όλα. «Αλλά με σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα!».

Ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα και στους νέους, ενώ επανέλαβε ξανά την πρόθεσή του να «χτυπήσει» τη δράση των κουκουλοφόρων. «Προτείναμε και μια ολοκληρωμένη πολιτική ώστε να βγάλουμε και τις κουκούλες από εκείνους που καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας. Δεν μπορεί να ξεφτιλιζόμαστε σαν χώρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τέρμα πλέον όλα αυτά» δήλωσε.

Παράλληλα, επαναδιατύπωσε την πρόθεσή του για μια γενναία αναθεώρηση του Συντάγματος που θα προβλέπει ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και επανέλαβε ότι το σχέδιο της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση βασίζεται σε τέσσερις άξονες: ανάκαμψη για να σταματήσει η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, κοινωνική συνοχή, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ασφάλεια του πολίτη.

O πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΠαΣοΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ηταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις, ήταν αδίστακτοι στις περικοπές και τους έπιασαν οι ‘τσιγγουνιές’, όταν πρόκειται να γίνουν κάποιες στοιχειώδεις επανορθώσεις. Δεν δέχεται ούτε αποκατάσταση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκτός από λαϊκίστικο, το ΠαΣοΚ είναι και ανάλγητο».

Βάζοντας στο στόχαστρο την Αριστερά, δήλωσε: «Δεν ενδιαφέρεται να πει τίποτε, απλώς καταγγέλλει. Θέλει να γκρεμίσει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να κτίσει τίποτε και παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αλλοι δεν τη θέλουν καθόλου την Ευρώπη. Αλλοι λένε πως τη θέλουν. Οι περισσότεροι έτσι κι αλλιώς την τορπιλίζουν. Γενικά, η Αριστερά τρέφεται από την κρίση. Και ελπίζει όλος αυτός ο καημός του ελληνικού λαού, η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, να μην ξεπεραστούν ποτέ. Για να ανεβάζουν εκείνοι τα ποσοστά τους».

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά των μικρότερων κομμάτων με αιχμή τους Ανεξάρτητους Ελληνες. «Υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν είναι αριστερά, αλλά τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν και τώρα, μάλιστα θέλουν να συνεργαστούν με την Αριστερά. Ούτε κι αυτοί έχουν πρόγραμμα. Τοκίζουν την απελπισία του κόσμου και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πλήξουν την παράταξή μας για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Προσφέρουν ‘σωσίβιο’ στο ΠαΣοΚ, αλλά τώρα ο κόσμος τους κατάλαβε» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk