Α. Σαμαράς: «Με μένα η Ελλάδα θα πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι»

«Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠαΣοΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου, Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Καταγγέλλουν όλους τους άλλους. Καταγγέλλονται και μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην Πάτρα

«Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠαΣοΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου, Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Καταγγέλλουν όλους τους άλλους. Καταγγέλλονται και μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στην ομιλία του εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «εσείς στην Πάτρα έχετε πολύ άσχημη εμπειρία» και συνέχισε: «Επί χρόνια, ΠαΣοΚ και Αριστερά καθύβριζαν όποιον τολμούσε ακόμα και να το αναφέρει. Ούτε τη λέξη δεν άφηναν να ακουστεί. Πρώτος νόμος της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο νόμος Ραγκούση! Που έκανε την Ελλάδα »μαγνήτη» για τους παράνομους μετανάστες. Με το νόμο Ραγκούση έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δίνουμε εύκολα και αυτόματα ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο περάσει τα σύνορά μας».

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι »ξέφραγο αμπέλι’‘».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «τα σύνορα θα φυλαχτούν καλά, θα πάψουν να έρχονται καινούργιοι λαθρομετανάστες και θα δημιουργηθούν χώροι για τη φύλαξή τους μέχρι να απελαθούν στις πατρίδες τους».

Ακόμη όπως σημείωσε «ήδη ετοιμάζουμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη λαθρομετανάστευση μαζί με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας, γιατί και η Ευρώπη πλέον ανησυχεί». Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα απειλεί πια την ίδια την Συνθήκη του Σένγκεν και αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, αν δεν τους απελάσουμε εμείς, σε λίγο θα απομονωθεί η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο άσυλο σημειώνοντας ότι «επιβάλαμε κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια αλλά ακόμα ισχύει παράνομα». Όπως πρόσθεσε «η κυβέρνηση η δική μας θα το καταργήσει και στην πράξη και μαζί θα επιβάλει το νόμο, γιατί δημοκρατία χωρίς νόμο δεν υπάρχει».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα όσα λέγονται και γράφονται περί μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠαΣοΚ απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Πώς θα αποκαταστήσω τους χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με το ΠαΣοΚ που το απορρίπτει; Πώς θα σπάσω τη γραφειοκρατία, μαζί με το ΠαΣοΚ που την έφερε και την επέβαλε και την προστατεύει; Πώς θα ξεμπλοκάρω το ΕΣΠΑ, μαζί με το ΠαΣοΚ που δυόμιση χρόνια κράτησε τα κονδύλια αναξιοποίητα;». Και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους τόνισε: «Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερα θα αλλάξω».

Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «θα ρίξουμε το βάρος στην κατανομή του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνουν έργα και να προωθηθεί η ανάπτυξη», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αντικατασταθεί το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα γίνει διερεύνηση από δικαστικούς για το «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974, καθώς και μια Εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφθασε στο Μνημόνιο. «Ο λαός οφείλει να ξέρει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς «ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου». Διότι όπως πρόσθεσε «για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk