Μηδενισμός του Αρη στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ

Σε αντίθεση με την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που διέταξε τη συνέχιση της αναμέτρησης Αρης – Αστέρας Τρίπολης, η οποία είχε διακοπεί όταν αντικείμενο χτύπησε τη βοηθό διαιτητή, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο!

Σε αντίθεση με την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που διέταξε τη συνέχιση της αναμέτρησης Αρης – Αστέρας Τρίπολης, η οποία είχε διακοπεί όταν αντικείμενο χτύπησε τη βοηθό διαιτητή, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο, έπειτα από την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς.

Σύμφωνα με την απόφαση ο αγώνας δεν θα ξαναγίνει, ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζει το ματς (στα χαρτιά) με 3-0 και παράλληλα αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από τον Άρη.

Επίσης παρέμεινε η ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές για τον Άρη, ενώ το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έπεσε από τα 55.000 ευρώ στα 40.000 ευρώ.

Την ομάδα της συμπρωτεύουσας εκπροσώπησε ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νομικός σύμβουλος μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Γκαγκάτσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση (αριθμός 47/18-4-2012) σε ό,τι αφορά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της απόφασης της Π.Ε. της Super League για τον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ’ αριθμόν 142/10-4-2012 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Απορρίπτει την ένσταση της ΠΑΕ Άρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα της 8-4-2012, ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Δέχεται ότι η ΠΑΕ Άρης τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παράγραφος 3 εδάφιο γ-ε του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Άρης χρηματική ποινή 40.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης με τέρματα 3-0 και τιμωρεί την ΠΑΕ Άρης με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον βασθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk