Με σύνθημα «στις 6 Μαΐου «μαύρο» στο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑτης αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» κατεβαίνει στις εκλογές η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προβάλλει ως αναγκαίο τον αγώνα για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, για την αποδέσμευση από ευρώ – ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο και την αναδιανομή του πλούτου.

Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους «να έρθουν ξανά ενισχυμένα τα κόμματα του κεφαλαίου για να συγκυβερνήσουν προχωρώντας στις επιθέσεις. Ούτε να επικρατήσουν οι αυταπάτες ότι μπορεί η αριστερά να διαχειριστεί με δικιά της κυβέρνησης αυτό το άθλιο σύστημα».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές ως μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου. Στα ψηφοδέλτιά της περιλαμβάνονται στελέχη της Αριστεράς, συνδικαλιστές από το εκπαιδευτικό κίνημα, μέλη του κινήματος των πλατειών, του «Δεν πληρώνω», προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, από το γυναικείο κίνημα, τα κινήματα ελεύθερων χώρων, κ.ά.

Υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γιώργος Ρούσης – πανεπιστημιακός, Αγγελος Χάγιος – ηγετικός στέλεχος του ΝΑΡ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου – δημοσιογράφος, Γιώργος Δελαστίκ – δημοσιογράφος, Λεωνίδας Βατικιώτης – οικονομολόγος, Παναγιώτης Σωτήρης – πανεπιστημιακός, Χρήστος Μπίστης – στέλεχος του ΕΚΚΕ, Πέτρος Κωνσταντίνου – δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, μετέχουν οι κ.κ. Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός – και οι δυο συνδικαλιστές δάσκαλοι, από τους διαδηλωτές που αθωωώθηκαν στη δίκη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η αρχιτεκτόνισσα κυρία Σοφία Τσάδαρη και ο ειδικευόμενος ιατρός κ. Σπύρος Δρίτσας, από το φοιτητικό κίνημα του 2006.

Οπως επισημαίνουν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η διεύρυνση της επιρροής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτυπώνεται και σε δύο σημαντικές υποψηφιότητες: της Φλώρας Παπαδέδε, συνδικαλίστριας της ΔΕΗ (ως πριν από έναν χρόνο μέλος του ΚΚΕ) και του Αρη Σταματάκη, πρώην γραμματέα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, που τώρα θα κατέβει υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για μια άλλη κοινωνική και πολιτική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων «και άρα της κοινωνικής πλειοψηφίας». Αγωνίζεται για «έναν νέο κομμουνισμό, μια νέα εποχή συλλογικής ζωής, κοινοκτημοσύνης, δημιουργικής εργασίας και πολιτιστικής άνθησης». Με αυτό το πλαίσιο στόχων ζητά αποφασιστικά τη λαϊκή ψήφο.