Αγωγή κατά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, με την οποία διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Το πιστωτικό ίδρυμα ζητά την αποζημίωσή του για συκοφαντικό προς το ίδιο και τον πρόεδρό του δημοσίευμα. Στην ανακοίνωση της τράπεζας, που εκδόθηκε μετά την ανάρτηση του σχετικού άρθρου από το Reuters, επισημαίνεται ότι οι ισχυρισμοί του πρακτορείου έχουν χτιστεί σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο.

Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται το Reuters είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν – δημοσιεύθηκαν σε blogs, μετά από «καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου που κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα. «Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα» σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ό, τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, υπογραμμίζεται από τη διοίκησή της ότι ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε. «Η δραστηριότητα του κ. Grey (συντάκτη του Reuters) και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το σημερινό δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς» σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.