Ανοίγει πριν από το Πάσχα το Ακρωτήρι της Θήρας

Κατά τη συνάντηση ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου. Παράλληλα, συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε σε προσωρινή βάση το θέμα της ηλεκτρομηχανολογικής συντήρησης του χώρου, έως και την οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ανοίγει εντός των ημερών, πριν από το Πάσχα μάλιστα, το Ακρωτήρι της Θήρας, όπως είχε γράψει άλλωστε το «Βήμα». Η απόφαση λήφθηκε κατά την επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης και παραλαβής του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου. Κατά τη συνάντηση ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου. Παράλληλα, συζητήθηκε και αντιμετωπίστηκε σε προσωρινή βάση το θέμα της ηλεκτρομηχανολογικής συντήρησης του χώρου, έως και την οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Λύση βρέθηκε και για το ακανθώδες ζήτημα της επάνδρωσης του χώρου ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος δεσμεύτηκε για τη διάθεση προσωπικού του δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες – συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. – και για όσο διάστημα θα απαιτηθεί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κυρία Λίνα Μενδώνη, η προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων κυρία Ευγενία Γατοπούλου, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κυρία Νικολέτα Βαλάκου, ο κ. Τ. Χαρμαντάς ως εκπρόσωπος της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρείας J&P – ΑΒΑΞ, καθώς και οι κκ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, ο καθηγητής Χρήστος Ντούμας, διευθυντής των ανασκαφών Ακρωτηρίου και ο αρχιτέκτονας Νίκος Φιντικάκης τεχνικός σύμβουλος του έργου, ως εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk