• Αναζήτηση
 • Η Ιαπωνία απειλεί να καταρρίψει πύραυλο της Β. Κορέας αν εκτοξευτεί

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να καταστρέψουν τον πύραυλο τον οποίο σχεδιάζει να εκτοξεύσει στα μέσα Απριλίου η Βόρειος Κορέα, σε περίπτωση που αυτός απειλήσει το έδαφος της χώρας.

  Η επίσημη αυτή διαταγή δόθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα.

  Η Ιαπωνία διαθέτει δύο οπλικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν το βορειοκορεάτικο πύραυλο: πυραύλους επιφάνειας-αέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) και πολεμικά πλοία με συστήματα Aegis.

  Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκτοξεύσει έναν πύραυλο ανάμεσα στις 12 και τις 16 Απριλίου, προκειμένου να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο παρατήρησης για πολιτική κι επιστημονική χρήση.

  Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης -κυρίως η Νότιος Κορέα και η Ιαπωνία- ανησυχούν ότι η εκτόξευση αποτελεί στην πραγματικότητα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

  Η Δύση απαιτεί από την Πιονγκγιάνγκ να μην προχωρήσει στην εκτόξευση.

  Η Βόρειος Κορέα απάντησε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει «ποτέ» το δικαίωμα να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο για ειρηνική χρήση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει στη Βόρειο Κορέα ο εφοδιασμός των δεξαμενών του πυραύλου με καύσιμα. Εικόνες μέσω δορυφόρου δείχνουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο σημείο εκτόξευσης.

  Πηγή που πρόσκειται στη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση και την οποία επικαλέστηκε η εφημερίδα Tokyo Shimbun είπε ότι η εκτόξευση είναι πιθανό «να οριστεί για την 12η ή την 13η Απριλίου».

  Η Νότιος Κορέα έχει προειδοποιήσει και εκείνη ότι θα καταρρίψει τον πύραυλο, εάν αυτός απειλήσει το έδαφός της.

  Σε μία άλλη εξέλιξη, η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από τις δυτικές της ακτές την Πέμπτη, στο πλαίσιο δοκιμών για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται Νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk