Το Mad Men επέστρεψε στο αμερικάνικο δίκτυο AMC έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια, καθηλώνοντας 3.5 εκατομμύρια θεατές μπροστά από τις οθόνες του.

Το πρώτο διπλό επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του 5ου κύκλου της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς που υπογράφει ο Μάθιου Γουέινερ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το «Mad Men» που προβλήθηκε το 2007 για πρώτη φορά έχει κερδίσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων 15 Έμμυ και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ενώ αποτελεί την πρώτη σειρά καλωδιακού τηλεοπτικού καναλιού που έλαβε το Έμμυ «Καλύτερης Δραματικής Σειράς» το 2008, επιτυχία που επανέλαβε το 2009, το 2010 και το 2011.

Φόντο της σειράς η ανήσυχη Αμερική της δεκαετίας του 60 και ήρωες μια ομάδα φιλόδοξων -ημιαλκοολικών και φανατικών καπνιστών- διαφημιστών που βρίσκονται παγιδευμένοι στη φαινομενικά χαρούμενη και επιτυχημένη ζωή τους.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Τζον Χαμ, Ελίζαμπεθ Μος, Τζένιουαρι Τζόνσον, Κριστίνα Χέντρικς, Βίνσεντ Καρθάιζερ, Ρόμπερτ Μορς, Τζον Σλέιτερι κ.α