Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Τρίτη 20 Μαρτίου- μια ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Bully» στη Νέα Υόρκη και πλήθος λαμπερών σταρ από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, του αθλητισμού και της μόδας έδωσε το παρών.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία των The Weinstein Company (εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ), Bing (μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο) και Gucci (οίκος μόδας).

Το «Bully» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Λι Χιρς που αφορά στο θέμα της σωματικής και ψυχολογικής παρενόχλησης και καταπίεσης που υφίστανται τα παιδιά στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ 13 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο είναι θύματα του bullying το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει οδηγήσει παιδιά σε αυτοκτονίες.

Το ντοκιμαντέρ έχει σαν υπότιτλο «Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση» και επικεντρώνεται σε πέντε οικογένειες με παιδιά που έχουν ζήσει το πρόβλημα και έχουν θρηνήσει θύματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ταινία κρίθηκε ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών -από τον οργανισμό MPAA που κάνει τις αξιολογήσεις- λόγω κάποιων σκηνών όπου ακούγονται βωμολοχίες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της εταιρείας παραγωγής αλλά και πολλών διασημοτήτων μεταξύ των οποίων οι Μέριλ Στριπ και Τζάστιν Μπίμπερ.

Ανάμεσα στους σταρ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης ήταν οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Πολ Μπρίταν, Νόρμαν Ρίντους, Πέπερ Μπίρκλεϊ, Μάικλ Σταλμπαργκ, τα μοντέλα Κονστάνς Τζαμπλόσκι, Άντζελα Μαρτίνι και Κάρμεν Κας, η σχεδιάστρια μόδας και ηθοποιός Τζορτζίνα Τσάπμαν, η δημοσιογράφος Κάτι Κούρικ, η παρουσιάστρια Τζίμι Κολμπι, η παραγωγός και συγγραφέας Σίνθια Λοεν, οι σκηνοθέτες Άντζελα Ισμαήλου και Αντόνιο Κάμπος, ο τραγουδιστής Πίτερ Σινκοτι, ο πρώην αθλητής του NFL Τίκι Μπάρμπερ κ.α.

Φυσικά από την ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ δεν θα μπορούσε να λείπει ο δημιουργός Λι Χιρς αλλά και οι νεαροί και όχι μόνο πρωταγωνιστές του.