Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο και γνωστά ΙΕΚ αποφάσισαν να βραβεύσουν μια Ελληνίδα μητέρα εννέα παιδιών.

Ο λόγος για την κα. Χριστίνα Αγγελοπούλου, η οποία εκτός από πολύτεκνη μητέρα είναι και γιαγιά με 3 εγγονάκια από το μεγαλύτερο παιδί της, την 23χρονη κόρη της. Το μικρότερο παιδί της είναι ένα κοριτσάκι 8 χρονών μαθήτρια δημοτικού, ενώ το έκτο της παιδί, ο 16χρονος Νίκος, νοσηλεύτηκεπριν από ένα χρόνο στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων της «Ελπίδας» για λευχαιμία και τώρα ακολουθεί αγωγή για τη θεραπεία του.

«Η γυναίκα που τιμάμε σήμερα για πολλούς λόγους μας κάνει ως Έλληνες υπερήφανους, καθώς το προσωπικό της παράδειγμα στέλνει με τον πιο άμεσο τρόπο μηνύματα ψυχικού σθένους και μητρικής αγάπης που ειδικά στις μέρες μας, με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία και συμβολισμό», ανέφερε στην ομιλία της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος της «Ελπίδας» στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Η βράβευση της κυρίας Χριστίνας Αγγελοπούλου σηματοδοτεί την έναρξη της εφαρμογής του νέου προγράμματος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενίσχυση των οικογενειών παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με πρώτη την οικογένεια της κυρίας Αγγελοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κυρία Βαρδινογιάννη, ανακοίνωσε επίσης, ότι βρέθηκε λύση ώστε να ανακουφιστούν οι οικογένειες που έπρεπε να πληρώσουν από 15.000 ευρώ ως 30.000 ευρώ για να έρθει συμβατό μόσχευμα από το εξωτερικό, προκειμένου τα παιδιά τους να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να γίνεται η διαδικασία μεταξύ του Υπουργείου, του Νοσοκομείου και των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς να επιβαρύνεται η κάθε οικογένεια με τα ποσά αυτά.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν: o Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Μαρία Μοσχόβη, μέλη του Συλλόγου Ελπίδα κ.α.