Στη σύλληψη του 20χρονου Μαροκινού Μοχάμεντ Τζάρμουν προχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση στη συναγωγή του Μιλάνου.

Μία 40χρονη γυναίκα συνελήφθη επίσης στο Λονδίνο (για συλλογή πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατική δράση) και η Σκότλαντ Γιαρντ βρίσκεται σε επαφή με τις ιταλικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασύνδεση με τον 20χρονο Μαροκινό.

Στον υπολογιστή του 20χρονου, που μεγάλωσε από την ηλικία των έξι ετών κοντά στο Μιλάνο, βρέθηκαν, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, έγγραφα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη συναγωγή και πιθανά σημεία εισόδου.

Ο ίδιος διατηρούσε επίσης σελίδα στο facebook σχετικά με τη χρήση όπλων και εκρηκτικών. Τη σύλληψη διέταξε η εισαγγελία της Σαρδηνίας κατόπιν πληροφοριών ότι ο Μαροκινός εκπαιδευόταν στη χρήση όπλων.

Οι ιταλικές Αρχές δεν αποκλείουν το γεγονός να σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις.

Η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε παράλληλα ότι προσπαθεί να καθορίσει εάν ο 20χρονος συνδεόταν με την 40χρονη γυναίκα που συνελήφθη τα ξημερώματα στη βρετανική πρωτεύουσα.