Η μετανάστευση και η αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας, μέσα από την ευαίσθητη ματιά του ταλαντούχου Ιρανού σκηνοθέτη.

Με απλά μέσα και ποιητική θεατρική γλώσσα η αφήγηση μιας συγκλονιστικής ανθρώπινης ιστορίας.{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Ο Αμίρ Ρεζά Κουχεστανί συγκινεί και προβληματίζει με την παράσταση Μέσα στα σύννεφα (Amid the Clouds), που παρουσιάζεται από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ένας Ιρανός που προσπαθεί να φτάσει στην Αγγλία συναντά μια νεαρή έγκυο γυναίκα σε ένα μπαρ στα σύνορα Κροατίας-Σλοβενίας. Πρόσφυγες και οι δυο, με βαθιές, ανεπούλωτες πληγές, αποφασίζουν να ακολουθήσουν κοινή πορεία στο ταξίδι τους προς μια καλύτερη ζωή. Γραμμένο κατά τη διάρκεια φιλοξενίας του στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο και πρωτοπαιγμένο στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2005, το έργο του ταλαντούχου Αμίρ Ρεζά Κουχεστανί από την Τεχεράνη μεταφέρει στη σκηνή το ρυθμό της περσικής αφηγηματικής παράδοσης μαζί με τη σκληρή πραγματικότητα των προσφυγικών καταυλισμών.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Τακτικός προσκεκλημένος τα τελευταία χρόνια στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θέατρα και φεστιβάλ, με μια ιδιαίτερη, εντελώς προσωπική σκηνοθετική γραφή, ο 33χρονος συγγραφέας και σκηνοθέτης καταθέτει στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μια παράσταση σπάνιας ευαισθησίας και ιδιαίτερου ρυθμού που αρθρώνεται γύρω από ποιητικές εικόνες του νερού – έμμεση αναφορά στο Στενό της Μάγχης που χωρίζει τους πρόσφυγες από τον τελικό προορισμό τους, την Αγγλία, αλλά και σύμβολο της ρευστής, ευμετάβλητης καθημερινότητάς τους. Στα όρια μεταξύ θεάτρου και ποίησης, αφήγησης και διαλογικότητας, το Amid the Clouds εστιάζει στην προσωπική ιστορία του Imour και της Zina αποφεύγοντας να μιλήσει για τις αιτίες που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Χρησιμοποιώντας λιτά σκηνικά μέσα και έναν μεστό λόγο, η παράσταση του Mehr Theatre Group πραγματεύεται χωρίς μελοδραματισμό την οδύσσεια των δύο αυτών προσφύγων μέσα από τον κοινό πόνο για τον χαμό αγαπημένων προσώπων, την κοινή ανάγκη τους για φιλία και συντροφικότητα, αλλά και την κοινή αναζήτηση της πραγματικής τους ταυτότητας.

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια:
1 ώρα & 20 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Amir Reza Koohestani
Μουσική: Ali Bahrami
Σχεδιασμός φωτισμών: Farshid Mosadequ
Ερμηνεύουν: Baran Kosari, Hassan Madjooni

Παραγωγή: Mehr Theatre Group
Συμπαραγωγή: Wiener Festwochen, Kunstenfestivaldesarts
Στα Περσικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους

Μετάφραση από τα Γαλλικά: Ειρήνη Λεβίδη

Οι προσκλήσεις ισχόυν για την παράσταση της Παρασκευής 16/3/2012