O βραβευμένος με όσκαρ δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Downton Abbey», Τζούλιαν Φέλοους, έχει αναλάβει να βοηθήσει την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μιούζικαλ «Gypsy».

Ο λόγος για την βραβευμένη με Toni Award μουσική παράσταση του Arthur Laurents (1959), η οποία αναβίωσε στο Broadway τέσσερις φορές, τις τρεις εκ των οποίων το σκηνοθέτησε ο ίδιος. Η τελευταία μάλιστα ήταν μόλις το 2008, όταν ο Laurents ήταν 90 ετών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Arthur Laurents ήταν αυτός που σύστησε το κοινό του Broadway την 19χρονη τότε Μπάρμπαρα Στρέιζαντ με το μιούζικαλ I Can Get It For You Wholesale, το 1962.

Η 69χρονη σήμερα Στρέιζαντ, θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο -αυτόν της Μάμα Ρόουζ- στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Gypsy» και θα συνυπογράψει και την παραγωγή με τον Τζόελ Σίλβερ («Lethal Weapon», «The Matrix», «Die Hard», «Sherlock Holmes»), ενώ ο Τζούλιαν Φέλοους θα αναλάβει την προσαρμογή του σεναρίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζούλιαν Φέλοους είχε κερδίσει το Όσκαρ σεναρίου για το «Gosford Park» πριν μια δεκαετία ενώ τελευταία απέσπασε ένα Emmy και μια Golden Globe για την επιτυχημένη μίνι τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey».

Βασισμένη στα απομνημονεύματα της τσιγγάνας Ρόουζ Λι μιας χορεύτριας τουburlesque, το μιούζικαλ και η αρχική ταινία -η οποία γυρίστηκε το 1962 με τις Ροζαλίντ Ράσελ και Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους- αφορά στις σχέσεις της νεαρής Ρόουζ Λι με την μητέρα της.