Το Αλιμανάκι- όπως λέμε Άλιμος και λιμανάκι- είναι ένα μεζεδοπωλείο, που δημιουργήθηκε από την επιθυμία των ιδιοκτητών του να μεταφέρουν στη γειτονιά τους τη φιλοσοφία των μεζέδων, όπως τη βίωσαν οι ίδιοι στα τσιπουράδικα του Βόλου και του Πηλίου.

Με αυτό το όραμα δημιούργησαν ένα απλό και ευχάριστο μαγαζί, μόλις δυο βήματα από το εμπορικό κέντρο του Αλίμου, που λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας καφέδες και ροφήματα για να μετατραπεί, με το πέρασμα της ώρας, σε μεζεδοπωλείο.

Η Έμυ Μαράντου, νεαρή μαγείρισσα, με καλή προϋπηρεσία σε κουζίνες διαφόρων γνωστών εστιατορίων, σχεδίασε και μαγειρεύει νόστιμα φαγητά που μεταφράζουν την επιθυμία των ιδιοκτήτων να παντρέψουν σωστά τα 17 διαφορετικά τσίπουρα και ρακές, που συγκέντρωσαν μέχρι στιγμής, στον κατάλογο τους.

«Παρ’ ότι η φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου και του Πηλίου δεν έχει ακόμα την ανταπόκριση που θα περίμενα», εξομολογείται ο ιδιοκτήτης, κ. Σωτήρης Παράσχος, «εμείς επιμένουμε να προτείνουμε το »εικοσιπενταράκι» (25 ml τσίπουρο) με μεζέ ο οποίος αλλάζει με κάθε επιπλέον παραγγελία τσίπουρου και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή, στα 5 ευρώ».

Από όσα δοκίμασα, ξεχώρισα κατ’ αρχάς τον θρακιώτικο καβουρμά που σερβίρεται με αβγά, μια ευχάριστα ρευστή φάβα από κουκιά, νόστιμες πατατούλες, έναν καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο, το χταπόδι με τη λιαστή ντομάτα και τα πικάντικα τηγανητά καλαμαράκια με την καπνιστή πάπρικα, που όμως θα περίμενα να ήταν πιο ζουμερά.

Στα πιάτα ημέρας, αυτή την εποχή βρίσκεις και αρκετά σαρακοστιανά. Το καλό είναι ότι η Έμυ κλείνει πάντα και κάθε γεύμα με το ρακόμελο που φτιάχνει μόνη της, φροντίζοντας να υπάρχουν και κάποια γλυκά που θα το συνοδέψουν.

Κόστος: 15-20 ευρώ το άτομο

+Τετάρτες και Σάββατο στο Αλιμανάκι παίζουν και τραγουδάνε έντεχνο και ελαφρό λαϊκό, δύο νεαροί καλλιτέχνες, ο Διονύσης Δανελάτος και ο Βασίλης Μπουλέτος.

Αλιμανάκι, Γρηγορίου Αυξεντίου 13, Άλιμος, τηλ. 210 9818 222