Παρασκευή 16-03-12

Για τα μάτια της Τουλπάν

(Tulpan)

ΕΤ1, 21.00

Εχοντας ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία του ένας νεαρός από το Καζακστάν επιστρέφει στον τόπο του με στόχο να παντρευτεί και να δουλέψει βοσκός. Ωστόσο, η υποψήφια σύζυγός του, η Τουλπάν, έχει πρόβλημα με τα μεγάλα αφτιά του. Διακεκριμένη κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Σεργκί Ντβορτσεβόι με τους Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλιάμοβα. (Καζακστάν/ Ρωσία, 2008, 90’)

Ρόκι ΙΙ

(Rocky II)

STAR, 23.45

Η πρώτη από τις αρκετές «συνέχειες» της βραβευμένης με Οσκαρ πυγμαχικής ταινίας «Ρόκι» (1976), σκηνοθετήθηκε από τον πρωταγωνιστή της (Σιλβέστερ Σταλόνε) και αν μη τι άλλο παρακολουθείται ευχάριστα χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. (ΗΠΑ, 1979, 114’)

Ελ Μαριάτσι

(El Mariachi)

MEGA, 01.00


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας μεξικάνος κιθαρωδός (Κάρλος Γκαγιάρδο) πυροβολείται από μια συμμορία η οποία νομίζει πως μέσα στη θήκη της κιθάρας του υπάρχουν όπλα; Αυτό που συμβαίνει είναι μια σειρά από νόστιμα κωμικοτραγικά επεισόδια που λαμβάνουν μέρος σε μια ξεχασμένη από τον Θεό πόλη του Μεξικού. Tο «Ελ Μαριάτσι» υπήρξε το ντεμπούτο του 24χρονου Μεξικανοαμερικανού Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και έκανε αίσθηση γιατί είχε κοστίσει μόλις 7.000 δολάρια. Την ακολούθησαν δυο πανάκριβες αμερικανικές «συνέχειες», το «Desperado» και το «Κάποτε στο Μεξικό». (ΗΠΑ, 1992, 90’)