Ένα δυναμικό μήνυμα υπέρ των γυναικών, αλλά και κατά της κρίσης έστειλαν χθες το βράδυ έξι γυναίκες συγγραφείς από την Βρετανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Νορβηγία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Θερβάντες τέσσερις από τις έξι κυρίες – οι Βανέσα Γκέμπι, Ρέα Γαλανάκη, Μάρτα Πεσαροδόνα και Ανέτε Μάτσον – μίλησαν για την δουλειά τους και τα διηγήματα που έγραψαν ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ οι δυο συγγραφείς που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Αθήνα – η Ρήνα Κατσελλή και η Ντάτσια Μαραΐνι εκπροσωπήθηκαν αντιστοίχως από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του «Σπιτιού της Κύπρου» Σοφία Γαρπόζη και την ακόλουθο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, Σίλβια Τζιαμπάολα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο οικοδεσπότης- διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες, Εουζέμπι Αγιένσα και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη. Την εκδήλωση και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου.

Η βραδιά έκλεισε με κοκτέιλ στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Θερβάντες και οι παρευρισκόμενοι -αρκετοί εκ των οποίων παρακολούθησαν την εκδήλωση ακόμη και έξω από την αίθουσα- έφυγαν με το βιβλίο που περιλαμβάνει και τα έξι διηγήματα υπό τον τίτλο «6 φωνές, 6 γυναίκες», το οποίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων καιτης EUNIC Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και διανέμεται δωρεάν.