Ξεκίνησε εχθές -Πέπμτη 8 Μαρτίου- το 3ο ετήσιο «Women in the World Summit» (Γυναίκες στην Παγκόσμια Διάσκεψη) και πλήθος σταρ, πολιτικών και επιχειρηματιών έδωσαν το παρών στηρίζοντας έτσι τον θεσμό.

Η τριήμερη εκδήλωση -8-10 Μαρτίου- που συγκεντρώνει δυναμικές γυναίκες και ακτιβιστές οι οποίοι έχουν κοινό στόχο να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης, πραγματοποιείται στο David H. Koch Theater στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στα λαμπερά αστέρια που έδωσαν το παρών στην έναρξη της εκδήλωσης εχθές το βράδυ ήταν και η Αντζελίνα Τζολί, που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον ανθρωπιστικό της έργο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πανέμορφη ηθοποιός και σκηνοθέτιδα μαγνήτισε τα φλας κατά την άφιξή της στην διάσκεψη. Κομψή όπως πάντα, αλλά λιτή με ένα μαύρο παντελόνι και ένα λευκό σακάκι -επιλογές που δεν θύμιζαν σε τίποτα την πολυσυζητημένη σέξι εμφάνισή της στην πρόσφατη απονομή των Όσκαρ- πόζαρε στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης, χαμογελώντας συνεχώς στους φωτογράφους και τους θαυμαστές της που είχαν συγκεντρωθεί για να την δουν από κοντά.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί μίλησε για την νέα της ταινία, η οποία αφορά στην βία που ασκήθηκε στις γυναίκες κατά την διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να ασχοληθεί στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά με αυτό το δύσκολο θέμα, η λαμπερή σταρ απάντησε πως «είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για πράγματα και καταστάσεις που μας ενδιαφέρουν».

Eπίσης η Αντζελίνα Τζολί μίλησε και για την κατάσταση των Σομαλών προσφύγων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την λαμπερή σταρ προλόγισε με συγκινητικά λόγια μια επιζήσασα της γενοκτονίας της Ρουάντα, η Sandra Uwiringiyimana.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Ντέμπορα Λι Φερνες και Ντέμπρα Μέσινγκ, οι σχεδιαστές μόδας Tory Burch, Diane Von Furstenberg και Norma Kamali, η πρώην υπουργός εξωτερικών της Αμερικής Μαντλίν Ολμπράιτ, η Λόρεν Μπους κ.α