Ενώ διέσχιζα την μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας, σκεφτόμουν πως η Taverna έχει να ανταγωνιστεί τη λατρεία της φυλής για τη θεϊκή τσίκνα. Οταν, όμως, ήρθε στο τραπέζι ο δίσκος με τα βαζάκια, η σύγχρονη εκδοχή του παλιού δίσκου των μεζέδων, κατάλαβα πως η ομάδα του Food Mask (Γιώργος Βενιέρης και Αθηναγόρας Κωστάκος) παίζει έξυπνα με τις μνήμες της παλιάς ταβέρνας.

Στα σκεπαστά βαζάκια μαρμελάδας έρχονται οι κρύοι μεζέδες. Φάβα με κοκκάρια και πέστο μυρωδικών, ταραμάς με φλούδα λεμονιού, φασόλια γίγαντες, λαδερές αγκινάρες με άνηθο, φασόλια πιάζ με τρίμμα αβγοτάραχου, αλλά και ένα ψάρι, αναφορά στην αθηναϊκή με σπιτική μαγιονέζα της γιαγιάς ενός εκ των σεφ, και λαχανικά.

Ο κατάλογος θέλει μελέτη, επειδή με τιμές λογικές και προτάσεις δελεαστικές κινδυνεύεις να φύγεις αγκομαχώντας. Αν προσπεράσεις τη νόστιμη τυροπιτάρα από την Εύβοια, θα πάρεις το αβγό μελάτο με το χωριάτικο λουκάνικο ή τα μανιτάρια με το στακοβούτυρο χωρίς να ξεχάσεις τα κύρια πιάτα.

Μια σούπερ μερίδα με ζυμαρικά ματσάτα και κοκκινιστό ραγκού από κουνέλι, ένα κότσι αρνίσιο μελωμένο στη γάστρα, μπιφτέκια με ντομάτα και φυσικά πιάτα ημέρας. Τα συνοδευτικά για τα κρεατικά χρεώνονται έξτρα. Οπότε μπορείς να μην τα πάρεις ή να έχεις ελεύθερη επιλογή.

Οι προτάσεις κρασιών, παρά τον μικρό κατάλογο, συμπαθητικές και σε καλή τιμή. Θα φύγεις σίγουρα ικανοποιημένος που η βραδιά σου άξιζε όσα πλήρωσες.

Μιαμ: Εκείνη η θεϊκή παντσέτα, που μαγειρεύτηκε αργά και μέλωσε, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στην τραγανή κρούστα της. Γλυκιά όσο πρέπει, τραγανή όσο γίνεται. Γεια στα χεράκια του σεφ, Κώστα Χρυσού.

Λιγότερο μιαμ: Το κοτοπουλάκι σχάρας – καλό για τη δίαιτα –, αλλά αν είχε λίγη περισσότερη σάλτσα…

Πληρώνεις:
Από 18-25 ευρώ/άτομο, χωρίς το κρασί.

Κωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα, τηλ. 210 8982 155