Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, όπου παρευρέθησαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας.

Τα μέλη ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών, – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν περίπου 120 άτομα, ανάμεσα τους κάποιοι που δήλωναν «ενεργοί πολίτες» – αφού επί αρκετή ώρα αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς με υβριστικά συνθήματα, απομάκρυναν τα κιγκλιδώματα, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση για περίπου 15 λεπτά.

Οι πολιτικοί αποχώρησαν προς τα γραφεία της Περιφέρειας και οι «αγανακτισμένοι» πολίτες παρέμειναν στο σημείο πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελικά λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν και η παρέλαση συνεχίστηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις και εννέα προσαγωγές.

Στον εισαγγελέα δύο από τους οκτώ συλληφθέντες
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε εις βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Ρόδο που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.

Έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, αμέσως μετά τις προσαγωγές, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ροδίτες, απαιτώντας την απελευθέρωση των νεαρών.

Την Παρασκευή, δύο από τους οκτώ συλληφθέντες θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Ρόδου όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.