Ο διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ αποφάσισε να συνεργαστεί με τη eco-ethic σχεδιάστριαΜάρσια Πάτμος και σε μια ανοιξιάτικη συλλογή με υλικά που υπάρχουν σε αφθονία στη φύση και μπορούν να δώσουν ένα ποιοτικό, οικολογικό και κομψό αποτέλεσμα φιλικό προς το περιβάλλον.

Η συλλογή Μ.Patmos για την Ανοιξη-Καλοκαίρι 2012 αποτελείται από ψηλοτάκουνα και σανδάλια σε διάφορους χρωματισμούς, φτιαγμένα από δέρμα τιλάπιας (ποταμίσιο ψάρι), φελλό, κοκοφοίνικα και ράφια(ανθεκτικό είδος καλαμιού).

Ο Μανόλο Μπλάνικ έχει δηλώσει ότι «πάντα αναζητώ οικολογικά υλικά και τρόπους χρήσης τους. Λατρεύω την ιδέα του δέρματος από τιλάπια γιατί είναι ένα υπο-προϊόν της τροφικής αλυσίδας που παραμελείται, κι όμως αποτελεί ένα υπέροχο υλικό για τη δημιουργία δερμάτινων ειδών».

Η Μάρσια Πάτμος από την πλευρά της τόνισε στο online περιοδικό WWD ότι «πάντα παρακολουθώ τις εξελίξεις και μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέα υλικά. Λατρεύω την ιδέα να χρησιμοποιήσω δέρμα από τιλάπια, καθώς είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων που έτσι και αλλιώς απορρίπτεται, αλλά που είναι ένα όμορφο υλικό για μικρά δερμάτινα είδη».

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά και μόνο από τις μπουτίκ Μανόλο Μπλάνικ στην τιμή (περίπου) των 650 ευρώ.