«Κάνω ότι μπορώ, συνεργάζομαι με ειδικούς, μελετάω τις στατιστικές για να βρω έναν τρόπο να είμαστε χαλαροί και φυσιολογικοί, ευγενικοί κι άξιοι να αγαπηθούμε», ανέφερε η Lady Gaga, η οποία πρωτοστατεί στους αγώνες κατά του bullying, σε συνέντευξή της στο Time στο πλαίσιο των πρόσφατων εγκαινίων του «Born This Way».

Το νεοσύστατο ΄Ιδρυμα «Born This Way» που δημιούργησε η σταρ στοχεύει στο να καταπολεμήσει την ηθική παρενόχληση που γίνεται στους νέους, δημιουργώντας ένα σύστημα ενδυνάμωσης του χαρακτήρα τους. Και όπως φάνηκε, είχε μερικές καλές ιδέες.

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε να κάνει ένα 11χρονο κορίτσι προκειμένου να τονωθεί η αυτοεκτίμησή του και η… δημοτικότητά του απάντησε. «Θα μπορούσε να πλησιάσει ένα από τα παιδιά της τάξης που δεν είναι το πιο “κουλ” και να του πει: “Πραγματικά μ’ αρέσει το πουκάμισό σου». Αυτό θα ήταν το πιο αξιαγάπητο και καλοδεχούμενο κατόρθωμά της για την ημέρα».

Και η ίδια που, όπως λέει, υπήρξε θύμα κοινωνικής τρομοκρατίας ως έφηβη συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ του θύτη και του θύματος. Ο καθένας είναι εξίσου σημαντικός και άξιο μέλος της κοινότητάς (του)…»

Να σημειώσουμε ότι το Ίδρυμα «Born This Way» εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση που έγινε στο διάσημο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, παρουσία 1.100 σπουδαστών από διάφορες πολιτείες και σχολές, αλλά και πολλούς λαμπερούς προσκεκλημένους.

Ανάμεσά τους η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Ντίπακ Τσόπρα, η Αμερικανίδα υπουργός Υγείας Κάθλιν Σεμπίλιους κ.α, ενώ δίπλα στην εκκεντρική σταρ ήταν η μητέρα της Σίνθια Τζερμανότα, η οποία θα διατελέσει πρόεδρος του ιδρύματος.