«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και ούτε τέθηκε ποτέ θέμα για να κλείσει η τουριστική σχολή στην Κέρκυρα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χ. Χαραλάμπους.

Παράλληλα ο υφυπουργός επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τον τουρισμό, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, καθώς όποια χώρα στηρίζεται στον συγκεκριμένο τομέα είναι υποχρεωμένη να δίνει βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών του. Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Χαραλάμπους για το ζήτημα των οικοτροφείων του ΟΤΕΚ, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι ιδρύθηκαν υπό άλλες συνθήκες τη δεκαετία του 1950 για να εξυπηρετήσουν ανάγκες της εποχής όταν υπήρχαν πολλοί μαθητές ηλικίας 12-13 ετών και ήταν δεν ήταν ανεπτυγμένες οι συγκοινωνίες.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία έχει προνοήσει για τους άπορους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλεψη για τη διαμονή και τη φοίτησή τους στη σχολή του Οργανισμού στο Γαλαξίδι.