Aπό την ώρα που έσκασε η #linsanity, η παγκόσμια τρέλα με τον Τζέρεμι Λιν, ένας ολόκληρος μπασκετικός κόσμος έχει πάρει τα πάνω του. Τα νούμερα του ΝΒΑ συνεχώς ανεβαίνουν και καθοριστικό ρόλο έχει παίξει το (χιλιοφορεμένο κλισέ αλλά είναι αλήθεια) παραμύθι του Τζέρεμι Λιν, που μέσα σε μια νύχτα έγινε το απόλυτο μπασκετικό παράδειγμα και ο αγαπημένος παίχτης ενός πλανήτη.

Ο Αμερικανοταϊβανέζος παίχτης σε αυτόν τον «μήνα του μέλιτος» έχει δει τη φανέλα του να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων του ΝΒΑ store, τα video που έχουν ανέβει στο YouTube και τον αφορούν να είναι πάνω από 8.500, τη χρηματιστηριακή αξία των Νικς να ανεβαίνει κατά 6% (τεράστιο νούμερο) και τον μέσο όρο που παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας του να είναι κατά 66% ανεβασμένα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Ο Λιν έχει κλέψει μεγάλο μέρος δόξας από τους «αστέρες» Καρμέλο Άντονι και Αμάρε Στουντεμάηρ, που ο μισθός τους είναι 20 φορές παραπάνω συγκριτικά με αυτόν του Λιν. Ο Λιν τον τελευταίο μήνα, έχει βαρεθεί να βλέπει τον εαυτό του στα εξώφυλλα των νεοϋορκέζικων εφημερίδων. 22 μέρες (στη σειρά) το πρόσωπο του βρίσκεται στα tabloids της Νέας Υόρκης. Τα ποσοστά του είναι επίσης εντυπωσιακά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι συγκρίσεις με αστέρες του παρόντος δίνουν και παίρνουν. Για παράδειγμα οι πόντοι και τα ποσοστά του Τζέρεμι Λιν, στα πρώτα του πέντε παιχνίδια, είναι κατά πολύ παραπάνω πιο υψηλά από τα πρώτα πέντε του Κόμπε Μπράιαν.

Ωστόσο, μέχρι πριν 40 μέρες ήταν απλά ένας ψηλόλιγνος Ασιάτης που μπορούσε να κυκλοφορήσει με άνεση στην Times Square πριν πάει για προπόνηση (και δείξει την αθλητική του ταυτότητα στους σεκιουριτάδες του γηπέδου) στο Madison Square Garden.

Αυτό δείχνει και το παρακάτω video. Τον άγνωστο Λιν, τότε που αγωνιζόταν στους Γκόλντεν Στέητ Ουόριορς και έκανε τις βόλτες του στη Νέα Υόρκη. Τώρα κάτι τέτοιο είναι πραγματικά δύσκολο, αφού όπως και να το κάνουμε είναι το πρόσωπο του μήνα.