Παραιτήθηκε ο υφυπουργός εργασίας Γ. Κουτσούκος

Την παραίτησή του κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας αδυναμία να ψηφίσει και κατ’ επέκταση να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα για την αγορά εργασίας που επιβάλλει το νέο μνημόνιο

Την παραίτησή του κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας αδυναμία να ψηφίσει και κατ’ επέκταση να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα για την αγορά εργασίας που επιβάλλει το νέο μνημόνιο.

Σε δηλώσεις του στο «Βήμα» αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Κουτσούκος, είπε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί να παραιτηθώ; Με διόρισε κανείς;». Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το μνημόνιο λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί και θα εξηγήσει τη στάση του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Παρασκευή. Πρόσθεσε, ότι ειδοποίησε και το γραφείο του πρωθυπουργού για την παραίτησή του αλλά και την κυρία Βάρτζελη προκειμένου η τελευταία να το μεταφέρει στον κ. Παπανδρέου. Και τέλος είπε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Η επιστολή παραίτησης είναι η εξής:

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.

Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι’αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι’ αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk