Αυξήσεις διοδίων σε όλη τη χώρα

Σε μικρές αυξήσεις των διοδίων τελών προχωρούν όλες οι εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων από 1ης Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας τις συμβάσεις παραχώρησης, που έχουν υπογράψει με το δημόσιο για την κατασκευή και λειτουργία των μεγάλων οδικών έργων.

Σε μικρές αυξήσεις των διοδίων τελών προχωρούν όλες οι εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων από 1ης Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας τις συμβάσεις παραχώρησης, που έχουν υπογράψει με το δημόσιο για την κατασκευή και λειτουργία των μεγάλων οδικών έργων. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις νέες τιμές).

Ωστόσο, η αύξηση των διοδίων έρχεται έπειτα από ένα έτος συνεχών εξαγγελιών για μείωσή τους από το υπουργείο Υποδομών, με την κατασκευή των έργων να έχει «παγώσει» στις περισσότερες των περιπτώσεων και με ορισμένες κοινοπραξίες να κινούνται οριακά στο «κόκκινο», με βεβαρημένους ισολογισμούς.

Την ίδια στιγμή οι συνεχείς «τριγωνικές» διαπραγματατεύσεις δημοσίου – παραχωρησιούχων – τραπεζών δεν οδηγούν σε απτά αποτελέσματα, καθώς οι τράπεζες φέρονται να διεκδικούν υψηλότερα επιτόκια, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα μεγάλα οδικά έργα έχουν καταστεί μη βιώσιμα, λόγω της κρίσης, των φόρων και των καθυστερήσεων που έδειξε το δημόσιο στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Οι αλλαγές στα διόδια
Στην Ολυμπία Οδό, τα διόδια θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι στο τμήμα Κορίνθου – Πατρών, ενώ θα αυξηθούν στους σταθμούς διοδίων του τμήματος Ελευσίνα – Κόρινθος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk