• Αναζήτηση
 • Ζωή Γεωργαντά: «Ο κ Παπακωνσταντίνου ήξερε την κατάσταση για τη διόγκωση του ελλείμματος που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία»

  Την Δευτέρα 23/1/2012 το πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μίλησε στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο (καθημερινά 08.00-10.00)

  Για τον κ Παπακωνσταντίνου και τη διόγκωση του ελλείμματος

  Ο κ Παπακωνσταντίνου είναι, απόλυτα, υπεύθυνος, ο πιο υπεύθυνος από όλους. Γνώριζε την κατάσταση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου. Είχε ενημερωθεί ,πλήρως, και προφορικά και γραπτά , όχι μόνο από μένα αλλά κι από άλλα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία μας είχε αυτός επιλέξει και διορίσει., πιστεύοντας ότι θα κρατήσουμε- φαίνεται-το στόμα μας κλειστό, αν και μας παραπλάνησε, γιατί μας είπε ότι θα μπορούσαμε εμείς να διορθώσουμε τα στατιστικά στοιχεία με τις συμβουλές μας, τις απόψεις μας Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στο κ Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ Πλασκοβίτη τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία. Όλο το έργο το οποίο επιτελούνταν συνεχίζει να επιτελείται, κατά τον ίδιο τρόπο, τελείως, δηλαδή, πλημμελώς κι ενάντια σε κάθε ελληνικό νόμο κι έξω από κάθε ευρωπαϊκή στατιστική μεθοδολογία.{{{ moto }}}

  Για τη Δικαιοσύνη

  Εγώ αισθάνομαι δικαιωμένη, κατ αρχήν, από την ελληνική δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη κατήγγειλε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά.

  Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, την Eurostat και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Όλι Ρέν.

  Για τον κ Ραντερμαχερ

  Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε έρθει ο κ Ραντερμάχερ, ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat, εντελώς, παράτυπα,δεν είχε καμία δουλειά να δει τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτός ερχότανε μόνο για μεθοδολογικές επισκέψεις και μαζί με την ομάδα του για να βοηθήσει υποτίθεται στα στατιστικά στοιχεία. Γιατί ήρθε μόνος του κι εν κρυπτώ. Εγώ, βέβαια, το έμαθα διότι με πήραν τηλέφωνο άνθρωποι που δεν μπορούν να το φανταστούν. Ήρθε και είδε τον κ Παπαδήμο του άσκησε πιέσεις, απ ότι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση.{{{ audio1 }}}

  Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

  Για το μνημόνιο

  Στο Μνημόνιο μας βάλανε τον Απρίλιο του 2010, ενώ η Στατιστική Υπηρεσία με την καινούργια της μορφή άρχισε να λειτουργεί από τον Αύγουστο 2010. Μας βάλανε εκεί διότι το έλλειμμα είχε εξαγγελθεί, πάρα πολλές φορές, ότι συνέχεια ανεβαίνει. Δηλαδή, από το 8% το πήγανε στο 12%, μετά το πήγαν στο 12,7% και το έχει υπογράψει αυτό ο κ Παπακωνσταντίνου και ο κ Πλασκοβίτης. Μετά το ανέβασαν στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν εμάς να μας κλείσουν, τελείως, το στόμα και το βγάλανε στο 15,4% και, σήμερα, το έλλειμμα είναι 15,8% – 15,9% Δηλαδή έγινε αναθεώρηση πάλι προς τα πάνω. Κι αυτό το 15% ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα για να βρεθούμε σήμερα σ αυτή την απαίσια κατάσταση τη φοβερή κατάσταση. Με τους δικούς μου υπολογισμούς, προσεγγιστικά, μαζί και με άλλα στελέχη, το έλλειμμα έβγαινε, περίπου, στο 12% το 2009 που σημαίνει ότι ήμασταν μέσα στα όρια στο πλαίσιο, εκεί που ήταν όλες οι χώρες.

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk