Οικογενειακή υπόθεση

«Eίµαστε µια οικογένεια που έχει περάσει πολύ ωραία. Σαν µια ταινία εντελώς αντίθετη από αυτές που κάνουν οι αδελφοί Νταρντέν». Το σχόλιο ανήκει στον Θανάση Τότσικα, τον κατά δύο χρόνια µεγαλύτερο αδελφό του δηµοφιλούς ηθοποιού Αποστόλη και πρωτότοκο γιο του Γιάννη Τότσικα, επίσης ηθοποιού, µε σηµαντική σταδιοδροµία στον κινηµατογράφο και στο θέατρο. Είναι σαφές ότι το µήλο ή µάλλον τα µήλα στην περίπτωση της οικογένειας Τότσικα έπεσαν µε αποφασιστική ακρίβεια κάτω από τη µηλιά.

Οταν συναντάς και τους τρεις, καταλαβαίνεις µε την πρώτη µατιά ότι πρόκειται για οικογένεια. Οι γιοι µοιάζουν πολύ στον πατέρα τους, ο δε Αποστόλης µε τον Θανάση θα µπορούσαν κάλλιστα να είναι και δίδυµοι. Μιλάνε όλοι µαζί, πειράζονται, τελειώνει ο ένας τις προτάσεις του άλλου. «Το καλλιτεχνικό µικρόβιο είναι παλιό, το είχε ο παππούς µου» λέει ο Γιάννης Τότσικας. «Επαιζε κλαρίνο, ο πατέρας µου βιολί. Εγώ έµαθα µπουζούκι και µπαγλαµά. Ηξερα από πολύ νωρίς τι ήθελα να κάνω στη ζωή µου. Το όνειρό µου από τα 16 ήταν να δώσω εξετάσεις στη ∆ραµατική Σχολή».

Οπότε ο Θανάσης, ο οποίος «έγραφε έργα από µικρός», και ο Αποστόλης, που έκανε το «πειραµατόζωο» στα ταινιάκια που γυρνούσε ο αδελφός του µε την πρώτη κάµερα που έπιασε στα χέρια του, µια Hi-8, θα πρέπει να βρήκαν ευήκοα ώτα στις επαγγελµατικές φιλοδοξίες τους. Αµφότεροι συµφωνούν ότι παράκουσαν τη «φωνή της λογικής του σπιτιού», που δεν είναι άλλη από αυτήν της µητέρας τους, για να ακολουθήσουν τη φωνή της καρδιάς τους, στη Σχολή Σταυράκου ο µεν, στο Εθνικό ο δε.

Από νωρίς ξεκίνησαν τις ενδοοικογενειακές συνέργειες. Ο Αποστόλης είχε κάνει ένα πέρασµα από τη σειρά της ΕΡΤ «Το καπλάνι της βιτρίνας», στο οποίο έπαιζε ο πατέρας του, ενώ βρέθηκαν µαζί και στο σετ της ταινίας «Νύφες». Ο Γιάννης έπαιξε «στο πρώτο τρικάµερο» του Θανάση στη Σχολή Σταυράκου, ο Θανάσης συµµετείχε στη σειρά «Το κλειδί του Παραδείσου» µαζί µε τον Αποστόλη υποδυόµενος τον… αδελφό του, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν και στη µικρού µήκους ταινία του Θανάση «Exit» και πρόσφατα στο βιντεοκλίπ των Snob «ΤV Star». Ο µόνος συνδυασµός που δεν έχει ακόµη γίνει είναι αυτός που τους περιλαµβάνει και τους τρεις. «Αυτό θα γίνει στη µεγάλου µήκους ταινία την οποία ετοιµάζω» εξοµολογείται ο Θανάσης. Γιατί, όπως ισχυρίζονται, οι µεταξύ τους σχέσεις είναι πολύ αρµονικές στη δουλειά. «Στη ζωή θα τσακωθείς, θα πεις έναν λόγο παραπάνω. Στη δουλειά, αντιδράς διαφορετικά. ∆εν υπήρξε ποτέ πρόβληµα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk