Προσοχή στα τουρκικά κέρματα που γέμισαν την ελληνική αγορά

Οπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό, υπερπληθωρισμένο νόμισμα.Κοιτάζοντας το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας οποιοσδήποτε θα παρατηρήσει ότι μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό, υπερπληθωρισμένο νόμισμα.

Κοιτάζοντας το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας οποιοσδήποτε θα παρατηρήσει ότι μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του αριθμού 2, υπάρχει ο αριθμός 1.

Είναι σαφές, ότι ουδείς γνωρίζει αν η ομοιότητα της νέας τουρκικής λίρας με το κέρμα των 2 ευρώ είναι συμπτωματική ή όχι. Παρ΄όλα αυτά οι συναλλασόμενοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα κέρματα των δυο ευρώ που παίρνουν ως ρέστα για να μην βγούν χαμένοι έστω και κατά 1,60 ευρώ ανά νόμισμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk