Η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες, με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευτεί ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από τον κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.

Αναφορικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αρχών, η κυβέρνηση έχει αποστολή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή των εκλογών, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η ομάδα Βενιζέλου, που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI, συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

«Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε» είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, όμως, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλά για μεγάλη παράταση του βίου της, όπως πχ προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν στα μέσα του 2012 και ότι «θα την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι θέσεις της ΝΔ για την εφεδρεία ισχύουν.

O Aντ.Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, λέει ο Γ.Μιχελάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης το πρωί της Τρίτης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Συγκεκριμένα: η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.