Αλ. Παπαρήγα: Εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση

«Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να παρέμβει ο ελληνικός λαός «διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα»

Τη διάλυση της Βουλής και εκλογές «εδώ και τώρα» από υπηρεσιακή κυβέρνηση ζητά το ΚΚΕ απορρίπτοντας κάθε άλλη λύση και διαφωνώντας κάθετα με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σωτηρίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, «εκλογές εδώ και τώρα, με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί, ανεξάρτητα αν την προβλέπει ο νόμος, είναι μία κυβέρνηση παράνομη κυριολεκτικά. Με την εξής έννοια, ότι θα φέρει για ψήφιση στη βουλή και δυστυχώς η βουλή θα τη ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια».

Κάλεσε το λαό να παρέμβει με συγκεντρώσεις «με ό,τι παρέμβαση μπορεί να κάνει, διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: Ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα».

Η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτή η βουλή δεν έχει το δικαίωμα να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση. Όσον αφορά το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την 6η δόση, τόνισε ότι «δεν στέκει καθόλου», γιατί, όπως είπε, από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, «κάθε 2 – 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί».

Επίσης, απαντώντας σε όσους λένε ότι τα κόμματα έχουν ευθύνη, σημείωσε ότι «την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό -που δυστυχώς δεν τους έχει αποδοθεί όσο πρέπει- τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, τα κόμματα εκείνα που υποσχέθηκαν στο λαό ότι αυτή η λυκοσυμμαχία, η ΕΕ μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες. Αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει. Να διαμορφώσουν μια Ευρώπη της ανεργίας και της φτώχειας, που θα φέρνει όμως πολλά κέρδη στον ανταγωνισμό με τα υπερατλαντικά, με τα κινέζικα, με τα ρωσικά, με τα ινδικά κεφάλαια και εν πάση περιπτώσει γενικότερα με τα κεφάλαια εκτός Ευρώπης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk