• Αναζήτηση
 • post-it: Λουτσέρα

  Βρέθηκα πρόσφατα στη Λουτσέρα της Ιταλίας, καλεσμένος στο 9ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Λογοτεχνίας. Το αναγεννησιακό κέντρο της πόλης άνθησε από συζητήσεις, προβολές ανορθόδοξων ντοκυμαντέρ και χορούς των Σούφι. Θέμα το ψέμα – ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το φιλοθέαμον κοινό, ως και φοιτητές από γειτονικά πανεπιστήμια, πλημμύριζε τις γραφικές πλατεΐτσες. Τριγύρω, οι κάτοικοι κινούνταν αθόρυβα στις κουζίνες ή παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια – γλυκιά, ζεστή αίσθηση ανθρωπιάς.

  Βρέθηκα πρόσφατα στη Λουτσέρα της Ιταλίας, καλεσμένος στο 9ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Λογοτεχνίας. Το αναγεννησιακό κέντρο της πόλης άνθησε από συζητήσεις, προβολές ανορθόδοξων ντοκυμαντέρ και χορούς των Σούφι. Θέμα το ψέμα – ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το φιλοθέαμον κοινό, ως και φοιτητές από γειτονικά πανεπιστήμια, πλημμύριζε τις γραφικές πλατεΐτσες. Τριγύρω, οι κάτοικοι κινούνταν αθόρυβα στις κουζίνες ή παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια – γλυκιά, ζεστή αίσθηση ανθρωπιάς. Ενα φεστιβάλ πιο χαμηλόφωνο από ανάλογα δικά μας, αλλά πιο ουσιαστικό. Εφέτος κινδύνεψε να ματαιωθεί και οι ντόπιοι, ακόμη και οι μαθητές του δημοτικού, συνεισέφεραν οικονομικά για να γίνει. Ζήλεψα αυτό το συλλογικό πνεύμα, που τόσο έχουμε ανάγκη και εμείς.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Βιβλία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk