Π. Δούκας: Νέες βολές κατά Καραμανλή

Νέα πυρά εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή στον τομέα της οικονομίας. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε πως οι εισηγήσεις του δεν εισακούστηκαν, καθώς εκείνη την περίοδο «επικρατούσε κλίμα γενικότερης ευφορίας, ότι πάμε καλά και ότι μπορουμε να τα καταφέρουμε με λιγότερες θυσίες»

Νέα πυρά εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή στον τομέα της οικονομίας. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε πως οι εισηγήσεις του δεν εισακούστηκαν, καθώς εκείνη την περίοδο «επικρατούσε κλίμα γενικότερης ευφορίας, ότι πάμε καλά και ότι μπορουμε να τα καταφέρουμε με λιγότερες θυσίες».

Ο κ. Δούκας έβαλε στο «κάδρο» και άλλα κυβερνητικά στελέχη της περιόδου, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν πήραν στο λαιμό τους τον Κ. Καραμανλή, αλλά υπήρχε Υπουργικό που προέκρινε ποια πολιτική ήταν προσφορότερη». Ο Π. Δούκας άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική.

Ο Πέτρος Δούκας επισήμανε: «Υπήρχε Υπουργικό Συμβούλιο και κάθε ένας έκανε τις εισηγήσεις για εκείνο που πίστευε καλύτερο. Δεν ξέρω αν τον πήραν στο λαιμό τους τον πρωθυπουργό, πάντως υπήρχε Υπουργικό που προέκρινε ποια πολιτική είναι προσφορότερη. Εγώ ανήκα στην μειοψηφία και αυτά που έλεγα ήταν μόνο η εκτίμησή μου».

O Π.Δούκας στον ΒΗΜΑ 99,5. Απαντώντας ουσιαστικά στις αιχμές του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι οι επισημάνσεις αυτές όπως του κ. Δούκα «γίνονται διά ζώσης ή με non paper» και πως οι επιστολές δηλώνουν «μάλλον αποστασιοποίηση», ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε πως «τα στοιχεία δεν μπορούν να λέγονται στον αέρα, η γραπτή εισήγηση φέρει το κύρος της υπογραφής».

Ερωτηθείς για το εάν η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «απόλυτες φαντασιώσεις, δεν υπάρχει υπόγειο παιχνίδι· η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί αποκατάσταση της αλήθειας».

Επιπλέον, ο κ. Δούκας σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «έκανε ό,τι μπορούσε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ερχόταν ή να προβλέψει τον κίνδυνο για την Ευρωζώνη».

Σε ερώτηση εάν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Πέτρος Δούκας απάντησε: «Δεν είχαμε κάποια κουβέντα, δεν έτυχε. Ούτε εγώ το επιδίωξα, ούτε εκείνος».

Υπογράμμισε, δε: «Τώρα εγώ είμαι στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχω βγάλει το τσεκούρι για να ξεκαθαρίσω παρελθόντες λογαριασμούς. Ό,τι έγινε έγινε».

Ο κ. Δούκας δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να επιστέψει στην πολιτική, εάν υπάρξει αξιόλογη πρόταση. Ανέφερε ότι έχει μακροχρόνια φιλική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε: «Όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε αυτά με τον πρόεδρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk