Πόση ώρα θα περιμένει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ την Κέιτ Μίντλτον στα σκαλιά του Αβαείου του Ουέτμινστερ; Τι χρώμα θα είναι το φόρεμα της Βασίλισσας Ελισάβετ; Θα κλάψει ο πατέρας της Κέιτ Μάικλ ενώ την συνοδεύει;

Αυτά και πολλά άλλα, λιγότερο ή περισσότερο πιθανά, είναι μερικά από τα ζητήματα για τα οποία στοιχηματίζουν αφειδώς οι Βρετανοί. Σύμφωνα με τα πρακτορεία κατάθεσης στοιχημάτων, αυτές τις ημέρες θα στοιχηματίσουν για τη βασιλική οικογένεια όσο έχουν στοιχηματίσει τα τελευταία 30 χρόνια! Υπολογίζεται μάλιστα ότι, παρ’ όλο που η βιομηχανία στοιχημάτων είναι δύσκολο να προβλεφθεί, έχουν ήδη στοιχήματα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν όσο πλησιάζει η ώρα του γάμου.

Αν και το ποσό αυτό θεωρείται μικρό σε σχέση όσα δαπανώνται για στοιχήματα στα σπορ, είναι υπερπολλαπλάσιο όσων δαπανώνται για στοιχήματα σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, ένα μέσο στοίχημα για τον γάμο κοστίζει μεταξύ 2 και 6 ευρώ, τη στιγμή που ένα μέσο ποδοσφαιρικό στοίχημα ανέρχεται σε περίπου 16 ευρώ.

Μερικά από τα πιο «αληθοφανή» στοιχήματα αφορούν το κατά πόσον θα φιλήσει ο Γουίλιαμ τη νύφη στα χείλια, στο χέρι ή στο… αυτί, αν ο πρίγκιπας Χάρι θα πιάσει την ανθοδέσμη της νύφης, αν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα φωτογραφηθεί να κοιμάται κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ή αν θα πέσουν οι βέρες από τα χέρια οποιουδήποτε.

Φυσικά ένα από τα στοιχεία που δέχονται τα περισσότερα στοιχήματα αφορούν το ντύσιμο της Κέιτ: πόσα μέτρα θα είναι η ουρά του νυφικού, τι χρώμα θα είναι το φόρεμά της, αν θα φοράει κόκκινα παπούτσια και αν θα διαλέξει μια τιάρα της μακαρίτισσας Νταϊάνα.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει αρχίσει να απασχολεί τους παθιασμένους με τα στοιχήματα Βρετανούς αφορά ήδη το μέλλον του ζευγαριού. Αν θα είναι μαζί σε δέκα χρόνια, τι φύλο θα έχει το παιδί τους ακι σε περίπτωση που κάνουν γιο… αν θα παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Προφανώς, οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε στοίχημα. Θα χαλάσει το αμάξι του ζεύγους μπροστά από την εκκλησία; Θα «στήσει» η Κέιτ τον Γουίλιαμ στα σκαλιά της εκκλησίας; Θα είναι ο πρίγκιπας Χάρι πολύ μεθυσμένος για να εκφωνήσει την ομιλία του ως κουμπάρος; Θα σκίσει ο γαμπρός το παντελόνι του κατά τη διάρκεια του μυστηρίου;