Χρησιμοποιώ τηγάνι-γκριλιέρα, αλλά τα ψητά μου, ακόμα κι όποτε είναι κομμένα στο ίδιο πάχος, δεν ψήνονται πάντα ίδια. Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τη λιπαρότητα του κάθε κρέατος ή ψαριού. Ακόμα κι αν είναι κομμένα στο πάχος και μέγεθος, ένα φιλέτο λαβράκι ιχθυοτροφείου είναι πολύ πιο λιπαρό από ένα λαβράκι ανοιχτής θάλασσας, για παράδειγμα. Δείτε πόσο λιπαρό είναι το ένα και πόσο πιο κρουστή και συνεκτική είναι η σάρκα του άλλου. Γενικά πάντως θα πρέπει να έχετε στο νου σας πως οι χρόνοι ψησίματος είναι πάντα ενδεικτικοί. Λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω θα το κρίνετε εσείς κατά την διάρκεια του μαγειρέματος…

στείλτε μας τις απορίες σας στο vimagourmet@tovima.gr