Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται. Στα αποδυτήρια επικρατεί σκεπτικισμός (αν όχι εκνευρισμός) για πολλές αποφάσεις και επιλογές του. Η διοίκηση αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του. Και ο κ. Μανόλο Χιμένεθ έχει μπροστά του πλέον μόλις επτά αγώνες για να εξιλεωθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα του με το κεφάλι ψηλά.

Βέβαια για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και στα επτά επίσημα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος της εφετινής σεζόν, θα πρέπει να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νίκη στο αμέσως επόμενο….

Ο τελικός του Κυπέλλου στις 30 Απριλίου είναι η ευκαιρία του. Η μεγαλύτερη (αλλά ίσως και η τελευταία) από όλες για τον ισπανό προπονητή αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ δεν έχει κατακτήσει τίτλο τα τελευταία εννέα χρόνια (συγκεκριμένα από το 2002 όταν στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας υπό τις οδηγίες του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος).

Βέβαια για να έχει τύχη η Ενωση στην προσπάθειά της να κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να παρουσιάσει και σημαντική βελτίωση σε αγωνιστικό επίπεδο. Διότι κρίνοντας κάποιος από την απόδοσή της στα τελευταία ματς, δεν θα έχει και άδικο αν καταδείξει ως φαβορί του τελικού τον Ατρόμητο του κ. Γιώργου Δώνη.

Η ΑΕΚ ήταν, για πολλοστή φορά εφέτος, μία ομάδα δίχως αγωνιστικό προσανατολισμό στο ματς της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο τον Ηρακλή (0-0) στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα της προκαλούσε ταλαιπωρία στα μάτια και θλίψη στο μυαλό όσων την αγαπούν.

Κι είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως ο κ. Χιμένεθ υποσχόταν ότι η ομάδα του θα παρουσίαζε αισθητή βελτίωση μετά τον Δεκέμβριο, όταν ζυγώνει ο Μάιος και είναι χειρότερη από τότε που την ανέλαβε αντικαθιστώντας τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αλήθεια, τι είχε δει τότε;

Η κατάκτηση ή όχι του Κυπέλλου ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αν ο Ισπανός θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και στους αγώνες για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Σε περίπτωση απώλειας του τροπαίου, ίσως επέλθει και η πρόωρη λύση του συμβολαίου του κ. Χιμένεθ ο οποίος ούτως ή άλλως δεν επιθυμεί να παραμείνει και την ερχόμενη σεζόν. Ο ατζέντης του άλλωστε αναζητεί την επόμενη επαγγελματική στέγη του 47χρονου τεχνικού στην Ισπανία.

Αυτό πάντως εξυπηρετεί και τα σχέδια της κιτρινόμαυρης διοίκησης αφού το 1,2 εκατ. ευρώ που απαιτείται ετησίως για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του κόουτς Μανόλο και των συνεργατών του είναι ποσό δυσβάσταχτο για τα φτωχικά δεδομένα της ΠΑΕ ΑΕΚ.