Κρασάρει το Taxis παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Τις νέες προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ανακοίνωσε για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο Taxisnet.

Οπως είναι γνωστό, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κλπ., καθώς και για όσους η προθεσμία έληξε την 1η Απριλίου 2011, (γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης), παρατείνεται για τις 18η Απριλίου 2011.

Πλέον, η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή, για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011.

Όσες δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, μπορούν να υποβληθούν ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας λήξης τους , την 5η Μαΐου 2011.

Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων των υπόχρεων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε., (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ. που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. και έληξε την 1η Απριλίου 2011, άρχισαν να εκπνέουν από τις Απριλίου 2011, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω Δ.Ο.Υ. και ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. με αρχή για το ψηφίο 1 την 11η Απριλίου 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk