Μία ημέρα πριν τον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Λεν Τρόφι με τη Σαβόνα ο Μάκης Βολτυράκης δήλωνε στο «Βήμα» και ζητούσε από τους παίκτες του Πανιωνίου να κρατήσουν χαμηλά τον δείκτη του σκορ της ιταλικής ομάδας. Πίστευε μάλιστα ότι αν περιόριζαν τους Ιταλούς μέχρι τα έξι γκολ τότε θα μπορούσε ο Πανιώνιος να πάρει τη νίκη και να πάει με πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου, στον επαναληπτικό της 27ης Απριλίου στην Ιταλία.

Ο προπονητής του Πανιωνίου δεν έπεσε έξω στην πρόβλεψή του αφού οι παίκτες του σκόραραν εννιά φορές, μόνο που δεν έφθασαν στη νίκη αφού απέτυχαν να περιορίσουν την εκτελεστική δεινότητα της ιταλικής ομάδας που έφθασε εννιά φορές στο γκολ και φεύγει από την Ελλάδα με μια ισοπαλία στις αποσκευές της και το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Εκείνο ίσως που δεν θα μπορούσε να προβλέψει ο νεαρός προπονητής του Πανιωνίου ήταν ότι οι παίκτες του θα ήταν τόσο άστοχοι στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Με μόλις 4 γκολ σε 13 προσπάθειες με παίκτη παραπάνω οι Κυανέρυθροι μπορούν να τα έχουν με την αναποτελεσματικότητά τους στην επίθεση και απέκτησαν ένα δύσκολο γρίφο για να επιλύσουν ενόψει της ρεβάνς.

Ο κ. Βολτυράκης απέδοσε την επιθετική αναποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω στο άγχος των παικτών του και στον «υπερβολικό σεβασμό που έδειξαν απέναντι στη Σαβόνα». Εστω όμως και η ισοπαλία αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων όπως αναγνώρισε ο ιταλός προπονητής κ. Μιστράντζελο.

Οι Κυανόλευκοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερη διάστημα του αγώνα, βρέθηκαν να χάνουν με 6-8 στο τέταρτο οκτάλεπτο αλλά με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9 με γκολ του Κώστα Κοκκινάκη 51» πριν τη λήξη του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 4-2.
Τα γκολ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιράλης 2, Παπαδόγκωνας 2, Κοκκινάκης 2, Μάζης, Θωμάκος, Μπεριστιάνος.
ΣΑΒΟΝΑ: Γιάνοβιτς 3, Αντζελίνι 3, Αϊκάρντι, Ασταρίτα, Λαπένα.

Βολτυράκης: «Υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Πανιωνίου κ. Μάκης Βολτυράκης δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη αν δεν παίζαμε με τόσο πολύ άγχος. Υπερεκτιμήσαμε τον αντίπαλο. Λόγω άγχους, τα παιδιά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μέσα στο παιχνίδι, παρά μόνο στο τέλος. Τότε κάναμε δύο πράγματα και βάλαμε γκολ», δήλωσε ο προπονητής του Πανιωνίου και συνέχισε: «Είμαι ευχαριστημένος που τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία. Είμαι σίγουρος ότι στην Ιταλία θα παίξουμε πολύ καλύτερα και νομίζω ότι ο τελικός θα κριθεί εκεί».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σαβόνα, κ. Κλαούντιο Μιστράντζελο, είπε: «Ολα είναι ανοικτά στον δεύτερο τελικό στην Ιταλία. Εκεί μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ηταν ένας πάρα πολύ σκληρός αγώνας, πήγαμε καλά οργανωτικά, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».